Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Rimligt att inte ta emot patienter under sommaren?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Fråga till nya regionstyrelsen om neuropsykiatriska mottagningen: Kan det vara möjligt och godtagbart att en psykiatrisk mottagning får avsäga sig nya patienter under sommarmånaderna?

Först är väntetiderna för en NPF-diagnos i Jämtland Härjedalen cirka två år. Därför har regionen avtal med andra ställen i Sverige där man kan få göra sin utredning fortare.

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Men gör man det som i mitt fall (tog endast tre månader) så är det tre månaders väntetid här för att få träffa en läkare, och förutom det så tar de inte emot nya patienter över sommaren. Jag kan förstå att man kanske inte kan ta emot lika många på grund av semestrar, men att inte ta emot någon?

Vi pratar om att vi måste korta köerna och tänka ekonomiskt, men det här visar på att köerna inte är så prioriterade och har inte varit på många år. Människor som är sjuka blir inte friskare under sommaren.

Jag ställer frågan till den nya regionstyrelsen; är detta rimligt? Behöver inte alla mottagningar vara igång under sommaren, även om det är i mindre skala? Hur ska vi annars jobba för att korta köerna och hjälpa människor som behöver hjälp nu?

Adhd-medborgare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan