Annons

Annons

Annons

Sporten sänder basketligan

ÖP sänder Jämtland Basket flera år framåt

Här kommer en rolig nyhet för dig som älskar basket!

Från och med i höst och flera år framåt kommer Östersunds-Posten att sända samtliga ligamatcher med Jämtland Basket.

– Det här blir ett jättelyft för hela vår basketbevakning, säger Fredrik Sjölund, sportchef på ÖP.

Text

Alla Jämtland Baskets matcher i SBL – grundserie och slutspel – kommer att sändas live på Östersunds-Posten i flera år framåt.

Bild: Sanna Svanebo

Annons

Bonnier News storsatsning på livesport fortsätter. Du som är kund på Östersunds-Posten har tidigare kunnat ta del av bland annat den nationella skidcupen och SM i skidskytte. Nu har ÖP:s ägare knutit till sig ytterligare en väldigt attraktiv rättighet. Från och med hösten 2023 kommer alla Jämtland Baskets matcher i SBL – grundserie och slutspel – att sändas live på Östersunds-Posten.

– Jämtland Basket har blivit en maktfaktor på senare år och det ska blir extra kul att vi får möjligheten att följa lagets väg mot det som kan bli första SM-guldet i föreningens historia, säger Fredrik Sjölund.

Jämtland nådde semifinal i år och i dagsläget talar mycket för att laget ska kunna nå ännu längre än så under de år som rättigheten ligger hos Bonnier News. Avtalet är skrivet på flera år framåt.

Annons

– Jag hoppas och tror att vi kommer att förvalta den här sändningsrättigheten på bästa möjliga sätt och därmed ge sporten ett ännu större utrymme, säger Fredrik Sjölund.

Annons

Matcherna kommer att produceras av Rego, som har producerat SBL Herr under många år.

– SBL Herr har visats på vår egen plattform under många år och har även haft en del nationell exponering med några matcher hos SVT varje säsong. Nu tar vi nästa kliv genom att ha en stor nationell medieaktör som sänder alla matcher och vi tilltalas verkligen av Bonnier News och deras lokalmediekollegors möjlighet till såväl nationell som lokal exponering, säger Bo Sundberg, ansvarig för medierättigheterna för SBL Herrs räkning.

Avtalet är ett samarbete mellan Bonnier News, Gota Media och NTM som tillsammans genomför en satsning på livesänd sport för att stärka respektive koncerns innehåll ytterligare. De tre mediekoncernerna presenterade tidigare i år bland annat ett gemensamt avtal med Svenska Fotbollförbundet kring division 1 dam, division 2–3 herr och futsal, och även ett fyraårigt avtal med den näst högsta serien inom damfotbollen, elitettan. Sedan tidigare samarbetar mediehusen även kring innebandyns två högsta ligor, SSL dam och SSL herr.

– Ambitionen är att tillsammans lyfta intresset för SBL till en ny nivå, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

– Vi har med vår rättighet för innebandyns SSL sett hur intresset för innebandyn har ökat hos oss. Nu får vi möjlighet att göra en liknande resa med ytterligare en högstaliga i en stor sport, vilket vi ser som otroligt inspirerande.

Annons

Annons

Kommer ni också sända damerna?

– Det vore en dröm att även få göra det och ha all lokal elitbasket hos oss. Just nu har vi inte den rättigheten, så vi får se om det blir verklighet i framtiden, säger Mattias Wallström.

Fakta

Så ser du sändningarna

För att se basketsändningarna på op.se i höst måste du vara tidningsprenumerant eller teckna ett +Allt-abonnemang.. Är du inte kund ännu blir du det enkelt genom att följa den här länken. Har du redan en aktiv prenumeration kan du logga in här och att få tillgång till allt material på op.se.

Alla sändningar kommer att finnas kvar på op.se/livesport och finnas tillgängliga som repriser i efterhand.

För bäst användarupplevelse rekommenderas Apple tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. För dig som tittar via en Appleprodukt rekommenderas Apple tv. Genom att ladda ner vår nyhetsapp till mobilen kan du se matcherna via chromecast eller Apple Airplay. Det går även att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan