Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Begränsa trafiken i arbetet med Blomstergården

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Östersunds kommun har många gånger konstaterat att det finns en problematisk bilnorm i Östersund och att andelen människor som väljer bilen vid korta resor är väldigt, väldigt hög här. Kommunen säger sig vilja öka andelen människor som cyklar och går i stan och har en hög ambitionsnivå fram till år 2030.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Politikerna befinner sig samtidigt i en svår sits eftersom det blir ramaskri bland opposition och medborgare så fort de vill ändra något – exempelvis ta bort några parkeringsplatser eller stänga av en gata. Det bilälskande lägret verkar synnerligen rädd, förändringsobenäget och högljutt. Personligen tror jag dock inte att det är så väldigt många som känner så.

Oavsett är det fullkomligt obegripligt hur ansvariga tjänstemän och politiker inte förstår att de måste passa på att förändra förutsättningarna för den blomstrande bilnormen vid större planprojekt som Blomstergården.

De flesta medborgare skulle givetvis svälja argument som att vi måste nyttja kringlederna mer nu när staden växer, och inte de mindre villagatorna som går genom staden. I stället lägger man en grund för ännu mer bilanvändande, spär på bilnormen ytterligare och skapar förutsättningar för ännu fler trafik- och miljöproblem. Problem som vi vet är oerhört svåra att åtgärda i efterhand.

Varför begränsar man inte trafiken i arbetet med Blomstergården? Hur ska man kunna uppnå några miljömål över taget om man inte tänkt göra ett skit åt någonting? Är inte det här (också) ett tydligt tecken på att något inte står rätt till i kommunen?

Trött

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan