Annons

Annons

Annons

Duved

Insändare
Svar: Kritiken gällde inte Duved Framtid utan hur projektet drevs

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I ett inlägg presenterar Sven-Runo Bergqvist en rapport från Boverket men blandar ihop begreppen.

Omfattande kritik mot Duved Framtid (10 maj)

Annons

I Boverkets utvärdering av forskningsprojektet ”Duvedmodellen 2.0” finner man kritik från många håll. Projektet som finansierades av statliga Vinnova och drevs av Kungliga Tekniska Högskolan KTH skapade stora förhoppningar, men kom också att präglas av dålig styrning och interna slitningar.

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Kritiken i rapporten riktas inte mot Duved Framtid som Bergqvist framställer det, utan mot projektet Duvedmodellen 2.0 och dess projektledning på KTH. I själva verket instämmer Duved Framtid och Årehus i mycket av kritiken och även våra citat återfinns i Boverkets skrift.

Duved Framtid AB bildades av Årehus på uppdrag av kommunfullmäktige i Åre 2018 och är en unik modell för samverkan mellan allmännytta, medborgare och lokalt näringsliv. Genom att gå samman kan vi skapa nya helhetsplaner för Duved centrum utan begränsningar av dagens tomtgränser och genom att tänka helhet kan vi möjliggöra finansiering av både hyresrätter och trygghetsboenden.

Vi välkomnar Bergqvists engagemang i utvecklandet av Duved, och för den som vill veta mer finns information på duvedframtid.se

Styrelsen Duved Framtid

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan