Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Vem vill jobba kväll en hel vecka i vården?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag älskar mitt jobb! Att gå till jobbet är aldrig jobbigt för mig, då det är så givande och varierande.

Den 1 oktober kommer det här att ändras. Återigen står vi inom vården för försämrade villkor, som egentligen är till för att vi ska få det bättre. Att lagstadga elva timmars vila mellan arbetspassen är bra i tanken, men försvårar på många plan i praktiken.

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Vi inom vården är van att jobba kvällspass, för att sedan åka hem och sova och sedan kliva upp och jobba ett dagspass. Såklart kan detta vara tufft, antalet timmar sömn inte blir så många. Men när jag kommer på morgonen har jag troligtvis koll på de patienter som ligger inne och är insatt vilket förenklar arbetat på morgonen.

Min arbetsgivare tycker nu att vi från och med 1 oktober ska jobba dag- och kvällsveckor. Vilken person vill jobba kvällspass en hel vecka? Eller jobba kväll fredag, lördag och söndag? När ska jag träffa mina barn? Vilken partner vill rodda i allt med alla aktiviteter som barnen har en hel vecka?

För mig kommer detta bli ohållbart och även för många av mina kollegor. Slås även över hur arrogant fackförbunden är i den här frågan, där de inte visar någon förståelse för vad vi på golvet tycker, utan likställer det med att stjäla från en affären om vi inte inför detta.

Därför står jag nu inför valet att behöva säga upp mig och söka ett nytt jobb, trots att jag älskar det jag redan har.

En uppgiven sjuksköterska

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan