Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Gör något åt måsproblemet

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Har lite funderingar angående måsarnas större intrång. Tycker att det är otrevligare och otrevligare med måsar runt om, framför allt på allmänna platser där vi äter och samlas.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

För det första så är det vi människor som gör dem tamare på grund av att vi göder dem. Förut var de på landsbygden och åt maskar med mera, men nu har vi mer och mer vant dem vid vår föda.

Annons

Tycker att de är mer påträngande, till exempel när vi är ute med mindre barn och sitter och äter eller fikar på någon uterestaurang, så är de nästan så vi blir attackerade. De sitter till och med och väntar på att vi ska lämna något.

Försökte förra året få hjälp med hur vi ska göra om vi anser oss besvärade. Ringde kommunen, fick till svar att de inte var deras ansvar. De hänvisade till länsstyrelsen, men de var lika oansvariga.

Är det bara jag som tycker att det är ett stort problem? Det måste vara flera – restaurangägare, småbarnsföräldrar och många andra.

Sitter i en lägenhet i Östersund en solig dag på övre våningen och får en mysig kväll förstörd. Vill att kommunen eller ansvariga gör något åt detta måsproblem.

Släng sopor i stängda påsar och hjälp oss att få sitta i lugn och ro när vi vill mysa eller äta något gott utan att bli besvärade av hungriga måsar.

Bengt A

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan