Annons

Annons

Annons

Insändare
Dra inte ned på resurserna till skolan i Ragunda!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Förra veckan uttalade sig vårt nya kommunalråd i media att ”Ragunda ska vara en bra kommun”.

Lennart Raswill (C) nytt kommunalråd i Ragunda (16 maj)

Annons

Är Ragunda verkligen en bra kommun för våra barn, unga och lärarprofessionen när Alliansen i Ragunda nu fattat beslut om att dra ner budgeten med 3,5 miljoner kronor för grundskolan samt att lägga ner halva kulturskolan?

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Vi i Sveriges Lärare i Ragunda hade så sent som förra veckan en debattartikel ute i LT och ÖP där vi tog upp att besparing på skolan är en besparing på framtiden.

Nödvändigt att satsa på skolan för framtiden (20 maj)

Ragundas ungdomar är bland de sämsta i landet när det kommer till att vidareutbilda sig efter gymnasiet. Att nu dra ner på resurserna till skolan med 3,5 miljoner kronor innebär att Ragundas ungdomar kommer stå ännu sämre rustade inför framtida akademiska studier. Om vi tar bort sju–nio tjänster eller helt sluta köpa läromedel, hur slår det mot våra elevers kunskaper?

Skolan har statliga styrdokument att följa och en egen lagstiftning, nämligen Skollagen, och i dessa är det tydligt att skolan har i uppdrag att tillgodose elevers behov av särskilt stöd. Tyvärr är det just de tjänsterna som ger det stödet som brukar hyvlas bort först, elevassistenter och speciallärare, eftersom det ju inte går att ta bort ämneslärarna. I den nu beslutade nedskärningen är risken stor att våra elever i behov av särskilt stöd inte kommer att få det.

Annons

Det finns en gräns för vad vi som jobbar inom skolan kan stå för och ta ansvar för i vårt yrkesutövande. Sveriges Lärare i Ragunda kan inte ställa sig bakom ett beslut som innebär att kommunens skolverksamhet, som redan idag har arbetsmiljöproblem med höga sjukskrivningstal, nu riskerar än större problem.

Styrelsen för Sveriges Lärare i Ragunda

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan