Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Att förbjuda kött är en trubbig åtgärd

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag läste en insändare om att förbjuda kött i förskolor. Statistiken den bygger på är riktig, globalt sett. Men det är en konsekvens av produktionen, inte djuren.

Förbjud kött i förskolorna (26 maj)

Annons

Annons

Kött från utlandet, färdigmat med mera innehåller tillsatser och smygsockras. För att inte tala om läsk, glass och, ja faktiskt, bröd, pasta och ris.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Min fru började med LCHF för att undvika en diabetesmedicin. Hon gick ner i vikt och blodsockret sjönk. Jag hakade på och gick också ner i vikt. Vi äter gärna kött fläsk, ägg, smör, kokosolja m m och undviker socker, bröd, pasta, ris och potatis. Det finns vetenskapliga bevis på att LCHF minskar risken för cancer, diabetes, hjärtsjukdomar och annat.

Vi äter kött, men endast lokalt producerat. Detsamma gäller ägg, när vi får tag i det. Och ekologiskt så långt det går. Det är bättre för vår kost. Och var kommer de vegetariska varorna ifrån och vad innehåller de?

Det finns inget rätt eller fel med kostsystem, men att bara förbjuda blir en trubbig åtgärd. Ekologisk mat, mindre socker och alternativ kost, så man kan välja kanske är bra början?

Bertil

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan