Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Ordna upp trafikplaneringen i Östersund!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

För några år sedan var Östersund som andra städer. Sedan måste någonting radikalt ha hänt med inriktningen inom Östersunds kommun. Helt plötsligt fattades flera beslut som gjorde att biltrafiken skulle börja ta sig fram genom villakvarteren på ett så obehindrat sätt som möjligt – i stället för via kringleder och city.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Jag skulle vilja säga att utvecklingen är både extrem och bisarr – särskilt om du jämför med övriga Sverige.

Med tanke på det vi sett hittills borde vi verkligen ifrågasätta om det alls finns en långsiktig plan för en hållbar trafikutveckling inom kommunen. Någon måste ta ansvar för helheten och långsiktigheten, annars kommer vi inte få en bra utveckling och en trivsam stad.

Det jag har fått till mig är också att Östersunds kommun är ovanligt tjänstemannastyrd. Med det menas att politikerna i vissa fall kan ha svårt att driva sin egen politik på grund av intern politik inom kommunen – mellan tjänstemän och politiker. Finns det då egna agendor, missriktade satsningar och prestige inom tjänstemannaorganisationen är en sådan ordning särskilt problematisk.

Det vore bra med betydligt mer långsiktighet och klass i trafikplaneringen i Östersund. Vi ligger redan årtionden efter andra svenska städer på trafikområdet.

Så snälla – inte mer felriktad utveckling nu. Se till att ordna upp trafikplaneringen: Ta in oberoende konsulter, bygg pendlarparkeringar, begränsa trafiken i villaområdena och förfina befintliga gator genom att enkelrikta, bygga kullerstenspartier, farthinder och annat. Vi som bor, går och cyklar behöver prioriteras på ett helt annat sätt.

Det börjar bli tydligt att den här frågan är en av de allra största förtroendefrågorna för politikerna i Östersunds kommun. Så ta tag i den!

Boende i Karlslund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan