Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Sluta klaga på domarna!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är säkert många med mig som har förståelse för besvikelsen och reaktionen hos hemmalagets tränare och spelare, efter söndagens hemmaförlust mot Västerås.

ÖFK:s nya förbannelse – skrämmande lik fjolårets (4 juni)

Efter att ha läst sportens redovisning av intervjuer med Magnus Paul och André Österholm vill jag komma med en del påpekanden. Magnus Paul har säkert rätt i att utvisningen av Theodore Rask, påverkade utgången av matchen. Däremot finns det, såvitt jag vet ingenting i domarnas instruktioner, som erbjuder mängdrabatt för upprepade varningar.

Annons

Annons

Powell rasar mot domaren: ”Så jävla löjligt att det är helt sjukt” (4 juni)

Vi är många ÖFK-fans som hyser stor beundran för Magnus Paul och alla andra, som bidragit till att laget fortfarande spelar i Superettan. Både tränare och andra i klubbledningen har stor del i att ÖFK från att ha legat sist i tabellen lyckades med konststycket att klara sig kvar i den nästa högsta serien.

Efter den smakstart laget bjöd på under de första matcherna av årets serie, har vi blivit lite fartblinda. Jag tror att ÖFK har goda möjligheter att få spela i Superettan även nästa år. En viktig förutsättning är dock att vi slutar att hela tiden ifrågasätta domarnas agerande.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

En del av våra egna spelare bör förbättra sitt uppförande på planen. Vi hör ofta spelare säga att de vill hjälpa laget. Att match efter match dra på sig gula och röda kort är ingen bra metod om man vill bidra konstruktivt till en bra laginsats.

Annons

Jag tror inte att domarkåren har ett särskilt ont öga till ÖFK. Om det fortsätter på den inslagna vägen, dröjer det inte länge innan ÖFK toppar listan över utdelade bestraffningar. Ibland möter ÖFK lag vars spelare helt enkelt är snabbare och bättre än våra – det måste vi acceptera.

Annons

Sebastian Nilsson Det jag såg gav uttrycket ”mörk i blicken” en ny innebörd (5 juni)

Om ÖFK-spelarnas uppträdande på planen blir bättre, kommer domarna också att bli snällare. Låt Östersunds fotbollsklubb bli ett föredöme, när det gäller fair play! Det är en vital uppgift för tränarduon att ingjuta värdet av ett sportsligt uppträdande på fotbollsplanen hos spelarna.

Kurt Folkesson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan