Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Var inte dumsnåla när nytt bad ska byggas

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Läste artikeln om beslut att bygga ny badanläggning och äventyrsbad. Snälla, bygg inte exakt lika som förr utan ett bad som tar vår badanläggning till ännu nästa nivå. En nivå som gör det attraktivt och omtalat utanför Jämtland och helst utanför Sverige. Som de stora badhallarna i Tyskland där det är som att vara utomhus.

Östersund ska få nytt äventyrsbad – för 435 miljoner (2 juni)

Annons

Annons

Tropical islands resort i Tyskland måste bara besökas för inspiration. Drar cirka 1 miljon besökare varje år.

Förutom det så lär vi även ha tävlings- och träningsarena för simning där vi kan arrangera alla tävlingar med rätt antal banor samt rätt längd på dem och en läktare som håller måttet (minst 1000 sittplatser). Jämför med antalet sittplatser på ishockeyarenan, fotbollsarenorna med mera.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Snälla, var inte dumsnåla något mera i rädsla för att vissa ska höja rösten och kritisera. Ska vi bygga och göra något så ska vi alltid göra det riktigt och rejält. Inte några halvhjärtade satsningar!

Ha som vision att göra Östersund och Jämtland till världsbäst i allt vi gör och att vara världens bästa ställe att bo på i världen.

I stället för att tänka hur vi ska kunna täcka allt med de intäkter som vi har just nu, så måste vi även tänka på hur vi få in än mer intäkter och även får anläggningar att självfinansiera sig i slutändan, eller minst dra in nog mycket pengar till Östersund med omnejd jämfört med vad de kostar, även om det kanske är ett stort utlägg i början. Men ett utlägg som vi får igen i mängder på både kort och lång sikt på olika sätt, även pengamässigt.

Värdsklass för en bättre framtid

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan