Annons

Annons

Annons

Insändare
Jag är stolt över Östersund

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Östersund är fantastiskt och enligt min åsikt det bästa som Sverige har att erbjuda! I vår lilla stad finns trygghet, närhet och naturen alldeles inpå stugknuten. Det är få städer i vårt land som kan erbjuda samma lyx som Östersund.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Jag förstår alla inflyttare som jag pratat med som är hänförda över den lilla staden i skogen, nära fjällen. Många jag talat med har valt vår stad för de enorma möjligheterna till att smidigt nå fjäll, stillhet och jobb i ett och samma koncept.

Kommunen som sådan har också verkligen jobbat för det här. Om man bor i Östersund är arbetet aldrig längre bort än 30 minuter, en tidsangivelse som vore rena drömscenariot för vilken stockholmare som helst. I vår rusningstrafik skulle en stockholmare ange det som ”trafik söndag kväll med få bilar ute”. I en större stad är man utsatt för trafikstörningar på en helt annan nivå.

Vill man cykla till jobbet i Östersund går det på ett tryggt och säkert vis via de fantastiska cykelvägar som konstruerats av kommunen. Jämför gärna med Stockholm där men näppeligen cyklar från Huddinge till Sollentuna dagligen för att nå sitt arbete.

Jag är mycket stolt över vår glesbygdsstad som jag hör så mycket fint om av folk jag möter, dessutom förstår jag att folk gärna flyttar hit och då inte minst barnfamiljer som vill ha den trygghet som Östersund erbjuder.

Uppväxt i Östersund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan