Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Är ni nöjda ni som röstade för den här regeringen?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag är en sådan som alltid läst mycket och en av mina favoritgenrer är dystopier. Men vem behöver fiktion när verkligheten blir allt dystrare?

Rut- och rotbidrag ska höjas för de som redan har det väl ställt, samtidigt går alla regioner på knäna eftersom statsbidragen lyser med sin frånvaro.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Det är på förslag att en angiverilag ska införas i Sverige, som skulle göra alla offentligt anställda tvingade att ange de som är absolut svagast i vårt samhälle.

Det finns riktiga planer på att upphäva förbudet att bryta uran i Sverige, trots att det riskerar att förstöra vattentäkten för hundratusentals människor i vårt län.

Allt fler pensionärer hamnar hos Kronofogden, samtidigt som ett nytt jobbskatteavdrag som kostar 11 miljarder kronor ska införas.

I södra Sverige har man ett stort utbrott av svinpest vilket kan påverka hela Sveriges matproduktion. I Sverige har vi två av Europas ledande experter på exakt den sjukdomen. Men i Sverige har vi också en regering som dragit in deras forskningsanslag.

En regering som lovar sänkta priser på bränsle och snus, samtidigt som de ökande matpriserna inte tycks vara ett bekymmer de bryr sig nämnvärt mycket om. De höga elpriserna ”hanterades” genom ett engångsbidrag där de med uppvärmda pooler och utomhusbad fick mest. Sveriges inflationsnivå ligger fortsatt högt och det verkar inte finnas några planer på att göra något åt saken.

Kort sagt: vanligt folk får det kämpigare och kämpigare, och de som har allra mest får lite mer. Om inte det är dystopiskt så vet jag inte vad. Jag kan inte låta bli att undra – alla de som röstade för den här regeringen, är ni nöjda nu? Själv föredrar jag att läsa om dystopier. Inte att leva i en.

Den läsande vänsterpartisten

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan