Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Ett papperslöst liv i utanförskap kan inte vara tryggt

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Angående Centerns debattinlägg ”Lärare ska inte ange papperslösa elever” (31 augusti)

Det måste finnas många papperslösa barn i skolan eftersom förslaget väcker sådan uppmärksamhet och protester från vissa lärare och C- politiker. Är det rätt väg att gå när problemet är långt större?

Annons

Annons

Bakom dessa barn finns föräldrar som även är papperslösa liksom syskon och övrig del av klanen, kriminella gängen, familjen etcetera. Är det inte viktigt att rättssamhället fungerar och att alla bidrar till det, så även Centern och skolan?

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Hur är det för ett barn att leva i utanförskap? Ser de sina föräldrar gå till ett arbete och tjäna in sin lön? Vad ger det för signaler att leva på bidrag? Vad gör föräldrarna för att barnen ska integreras, när de själva skapat sina områden som liknar det de påstår sig flytt ifrån men återvänder på semester till?

Att barn ska kunna känna sig trygga borde vara föräldrarnas viktigaste uppgift! Hur ska detta kunna uppfyllas om de väljer ett papperslöst liv i utanförskap?

Se barnen i det perspektivet, utred föräldrarnas identitet. Har de rätt att vistas i landet? Om ja behöver barnet inte vara papperslöst längre och lärarnas problem är löst. Om nej, olaglig vistelse och utvisning enligt gällande lagar.

Att se helheten, inse orsak och verkan och ha en uttalad vilja att bidra till ordning och reda i skolan och samhället borde ligga i allas intresse, även C och lärarnas, om man värnar sitt land – det enda land vi svenskar har.

Dela information för att ge dessa barn rätten till sin identitet.

Inga papperslösa barn

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan