Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska marknadsföra länet i Stockholm

/

I början av februari kommer företrädare för Jämtlands län att åka till Stockholm för att under två dagar marknadsföra länet.

Annons

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner ÖP:s nya app här, till Iphone eller till Android.

Den 2 och 3 februari kommer representanter frän Region Jämtland Härjedalen och Länsstyrelsen att finnas på plats på restaurang Engelen för att visa en del av möjligheterna som länet erbjuder. Det kommer att vara program under två eftermiddagar där besökarna ska få information om UNESCO-nätverket Creative Cities Networks möte i Östersund i höst, de två världsmästerskapen i länet 2019 (alpint i Åre och skidskytte i Östersund), Östersunds FK, Hej Främling, etableringsprojekt, Åre kapitalmarknadsdagar, friluftsliv, turism med mera.

Arrangemanget går under namnet Jämtland Härjedalen House och det är tredje gången som det genomförs. I ett pressmeddelande säger några av länets företrädare så här:

– Med det här arrangemanget vill vi visa upp alla de fördelar som finns med att leva, bo och verka i Jämtland Härjedalen. En stark turistnäring, fantastiskt mathantverk och spännande kultur är några exempel. Vi är en region där det händer mycket och där det finns bra förutsättningar för såväl hållbart företagande som annan verksamhet, säger Robert Uitto (S), regionråd.

– Varje företag som vi lockar till etablering i Jämtland Härjedalen är värdefullt och därför är det viktigt att kunna visa på vilka fördelar som finns med vår region, säger Susanné Wallner (M), regionråd.

– Jämtlands län lockar många besökare till våra välkända turistdestinationer och är bra på att genomföra stora event såsom Åre kapitalmarknadsdagar och två VM under 2019. Vi är också ett län dit många nyanlända kommit 2015, säger Jöran Hägglund, landshövding.

---

Du kanske också vill läsa....

Ledare: Regionens falska rosa dag spär på ojämställdheten

Regionen köper ut chefer för 4 miljoner

Region JH gick back med 239 miljoner – underskottet mindre än väntat

Mer läsning

Annons