Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

1 137 såg Frölunda vinna skojfrisk träningsmatch

Frölunda bjöd ÖHC på en klassisk hockeylektion.
– Ja, de visade spelglädje, sa coachen Jens Östlund efter 0–7 i baken.

Ulf Dahléns lag gjorde ett starkt intryck rakt igenom. Det som framförallt genomsyrade laget var tre saker:

1. Spelglädje. Frölundaspelarna var på sitt allra bästa humör och briljerade med härlig klubb- och skridskoteknik. Många gånger blev det ett pass för mycket istället för ett distinkt avslut, men det är förlåtet; det var ändå en träningsmatch där publiken stod i centrum.

2. Tempot. Frölunda gjorde allting på en speedad nivå. ÖHC försökte ligga rätt i positioner, men hann inte med när Göteborgsindianerna drev upp tempot. Här fick vi på nytt ett bevis för att farten dödar.

– Vi sa innan att vi skulle låta puck och skridskor gå. Vi ville ha ett högt tempo, menade coachen Stephan Lund

3. Backspelet. Grunden eller starten till ett bra anfallsspel. Frölundas backar agerade kontrollerat och kyligt. Valde nästan alltid det bästa alternativet och kunde därigenom starta anfallen med ett perfekt första-pass.

– Deras backar var mycket kyliga med pucken. De vågade hålla i och vi hamnade därför på fel skridsko, menade Jens Östlund.

ÖHC-tränaren trodde inte att självförtroendet blev naggat i kanten av ”utspelningen”.

– Ingen hos oss tog så seriöst på matchen. Vi skulle ha roligt och våga hålla i pucken. Dessutom kom vi hem sent i natt (efter KB-matchen). Killarna var slitna.

En spelare som dock inte syntes ha några såna tendenser var rivige backen Sebastian Tjärnberg – bäst i ÖHC.

Frölunda var nog också lite slitna efter ett träningsläger i Östersund som mycket handlat om hjärta och lungor. Men humöret var ändå på topp efter 7–0 och en riktigt fin hockeyuppvisning.

– Jättekul! Vi har kommit ihop som grupp och haft en otroligt rolig vecka, sa Stephan Lund.

• Nu väntar ett besök på en sameby under fredagen?

– Jag vet ingenting. Men det är jättekul att vara ovetande. ”Uffe” (Dahlén) har koll på allt utanför hockeyn. Han har gjort ett otroligt jobb med aktiviteter.

Dahlén har pusslat ihop ett aktivitetsschema med tydlig OS-inriktning. Programmet innehåller alla möjliga utomhusaktiviteter som skidskytte, utförsåkning, längdskidåkning, långfärdsskridsko, men också lerduveskytte.

Skojfriske Dahlén blev för ovanlighetens skull själv ”tagen på sängen” under torsdagen. Strax före nedsläpp presenterades en present för honom.

Hans gamla tröja med nummer 9 i ÖIK hissades upp i Z-hallen. Inte en dag för tidigt.

En rörd Ulf Dahlén tackade och gav också ett löfte:

– Om jag är kvar i Frölunda lovar jag att komma hit 2012 och inviga den nya ishallen.