Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

10 heta fisketips i Bergs kommun

Ska du ut och fiska? Kolla in vår guide över fisket i Bergs kommun.

1. Sölvbacka strömmar.

Ett klassiskt vatten där varje flugfiskare någon gång bör blöta sin fluga. Ån bjuder på ett varierande fiske med både forsar och sel, och även om det främst är den storvuxna öringen som lockar så kan du även uppleva ett väldigt bra harrfiske.

► Kolla – här är jämtarnas monsterfiskar

2. Nästelströmmen.

Själva fiskesträckan är relativt kort, bara omkring 400 meter, men vetskapen om att en bamseöring kan hugga på flugan gör ändå platsen mycket intressant. I väntan på drömhugget är chansen stor att du får drilla en grann harr.

3. Galvattnet.

Sportfisket efter gädda har formligen exploderat de senaste åren, och i Galvattnet finns det nästan galet mycket gädda. I både Handsjön och Galvattnet går det att hyra båtar, och om inte gäddorna är på hugget så finns det gott om abborre att roa sig med.

4. Hålen.

Om du passerar Åsarna en stillsam sommarkväll så kommer det garanterat att synas vakringar på Hålen. Här är det nästan nappgaranti, och det räcker att du står från land och kastar för att komma till tals med både abborre, öring, regnbåge och gädda.

5. Glensjön.

Denna fjällsjö erbjuder ett kanonfiske efter öring och röding, både under sommar och vinter. Villkoret för att du ska få fiska här är dock att du bor på campen, men det kan vara värt vartenda öre eftersom det finns chans till riktigt stor fisk, speciellt på försommaren.

6. Svartåtjärn i Klövsjö.

Mycket mer familjevänligt än så här blir det inte. Svartåtjärn ligger alldeles bredvid hotellet i Klövsjö, och här finns det såväl inplanterad regnbåge, öring och röding. En och annan abborre och gädda gömmer sig också i vassen.

7. Dunsjön.

Om du är ute efter fiske på hög höjd så är det här platsen för dig. Vandringen upp till Dunsjön från Ljungdalen är mycket krävande, men också väldigt vacker. Här finns det en fin stam av röding, men den kan vara väldigt svårtflirtad under sommaren. Bäst fiske har du kanske under vintern. Om du har tid och ork så rekommenderar vi att du går vidare till Vålåsjöns utlopp, där det kan vara riktigt fint med öring.

8. Horten.

Av många intressanta vatten kring Rätan rekommenderar vi denna. Hit kan du ta bilen ända fram och uppleva trevligt fiske från land efter öring, regnbåge, gädda och abborre.

9. Tossåsen.

I trakterna kring Tossåsen finns det nästan oändligt många tjärnar att välja mellan. De flesta av tjärnarna mellan Sörbäcken och Tossåsvägen har öring och i en del fall både öring och röding. Klassiskt fjällfiske i vildmarksmiljö, för dig som vill ha sällskap av tystnaden.

10. Arån. Ett perfekt vatten för den bilburne flugfiskaren. Ån, som rinner ut i Börtnan, innehåller riktigt grov harr men även fin öring. Speciellt nedanför bron brukar det patrullera stor fisk. Stanna till och gör ett försök.

10 heta fisketips i Åre kommun

10 heta fisketips i Östersunds kommun

10 heta fisketips i Strömsunds kommun

10 heta fisketips i Bräcke kommun

10 heta fisketips i Ragunda kommun

10 heta fisketips i Härjedalens kommun

10 heta fisketips i Bergs kommun

10 heta fisketips i Krokoms kommun

Quiz: Testa dig själv: Känner du igen fisken?

Har du fått napp? Dela gärna med dig av din bild på fångsten här.