Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

10 heta fisketips i Bräcke kommun

Ska du ut och fiska? Kolla in vår guide över fisket i Bräcke kommun.

1. Idsjöströmmen.

Denna arrenderade sträcka av Gimån erbjuder ett vida känt flugfiske efter storharr. Det kostar en slant extra och all fisk måste sättas tillbaka, men för den som jagar troféfiskar är detta rätta platsen. De övriga delarna av Gimån erbjuder också fint fiske, inte minst efter öring.

► Kolla – här är jämtarnas monsterfiskar

2. Revsundssjön.

En väldigt fiskrik sjö, där man kan skåda hundratals vakringar när man passerar längs E14. Det finns båtar att hyra och nästan oändligt många fiskeplatser att välja på. De stora fjärdarna är intressanta trollingområden, men det finns även många ställen att fiska på från land. Arterna som dominerar är abborre, sik, öring, harr och gädda.

3. Märlån/Tväån.

Här går det att fiska stridbara öringar med lätta redskap. Åarna är omväxlande med forsar och lugnflytande sel. Växligheten vid sidan av vattnet är dock tät, så här rekommenderas vadare. Det finns även fin harr i vattensystemet.

4. Ansjön.

I både Ansjön och Ansjöån finns det en fin öringstam, som är huggvillig hela sommaren. Testa från land eller hyr båt. Pimpelfisket är bäst direkt efter isläggningen och under vårvintern. Det finns även abborre och gädda i systemet, och en del utplanterad röding.

5. Idsjön.

En mycket fiskrik sjö, där det finns chans till riktigt stor fisk under både sommar och vinter. Här finns det öring, harr, gädda, abborre, sik och id. Närheten till Idsjöströmmen, med sina grova harrar, gör sjön extra intressant.

6. Herrevadströmmen.

Fiske i trevlig terräng mellan Bodsjön och Revsundsjön. Det här är lek- och uppväxtområde för nedströmslekande storöring, men det patrullerar även stor harr i strömmarna. Enligt experter är det även ett av Sveriges bättre ålfisken.

7. Forsaån.

Det här är först och främst ett badparadis, men längs den natursköna Forsaleden finns det även många höljor och strömmar som innehåller framför allt fin harr. Rådet är således att ta med både badbyxor och fiskeutrustning.

8. Harsjön.

En skogssjö med kristallklart vatten som är värd ett besök både sommar och vinter. Här finns det utplanterad ädelfisk och två fina vindskydd. Mycket familjevänligt med andra ord, och det finns även en stuga för uthyrning.

9. Hällesjö.

Hällesjö ådal erbjuder ett mycket varierat fiske, där du kan färdas med båt från Hällsjö, Trossjön, Bodsjön till Lungsjön. Längs den två mil långa sträckan finns det gott om fina rastplatser att välja mellan. Förutom öring, harr och abborre så simmar det även ål och braxen i vattensystemet. Och storgäddor såklart.

10. Holmsjön.

Ett trevligt fiske efter inplanterad röding och öring, som är mycket populär både sommar och vinter. På sommaren kan man åka bil ända fram till sjön. Glöm inte att svänga förbi Hovdsjön på vägen hem, där du både kan bada och göra några extra kast med fiskespöt.

10 heta fisketips i Åre kommun

10 heta fisketips i Östersunds kommun

10 heta fisketips i Strömsunds kommun

10 heta fisketips i Bräcke kommun

10 heta fisketips i Ragunda kommun

10 heta fisketips i Härjedalens kommun

10 heta fisketips i Bergs kommun

10 heta fisketips i Krokoms kommun

Quiz: Testa dig själv: Känner du igen fisken?

Har du fått napp? Dela gärna med dig av din bild på fångsten här.