Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

10 heta fisketips i Härjedalens kommun

Ska du ut och fiska? Kolla in vår guide över fisket i Härjedalen.

1. Abborrvikarna.

Härjedalen är storharrarnas hemvist, och den som inte räds mångmilavandringar kan få fiska ostört i fantastiska fjällvatten. Ett hett tips är dock lättillgängliga sjöarna Abborrvikarna och Vingarna, där även den ovane fiskaren kan tampas med kilosharrar från både båt och land.

► Kolla – här är jämtarnas monsterfiskar

2. Hoan.

Om du passerar byn Överhogdal och ser vakringar i den lugnflytande Hoan så är det troligtvis en harr eller öring. Då är det bara att köpa ett fiskekort och pröva lyckan. Speciellt Övre Hoan är ett lättillängligt fiskevatten som lämpar sig för både flugfiske eller klassiskt bäckmete.

3. Ljusnan.

Erbjuder ett mycket bra harrfiske och det finns fler heta ställen längs älven. Ett tips för stor harr är nedströms Hede Camping, där bilvägen går ända fram till de bästa platserna. Även i Långå finns det lättillgängliga harrstrykor, exempelvis strax väster om byn. Bli inte förvånad om du får en kilosöring på kroken.

4. Grundsjön/Anån/Mittån.

Där Mittån och Anån rinner ut i Grundsjön kan du ha ett basläger under lång period. Grundsjön är berömd för sin naturliga stam av röding, men på sommaren är det främst öringen och harren som är intressant för sportfiskaren. Här samlas fiskarna vid strömmarnas utlopp för att påbörja sina vandringar uppåt, och då är det läge att vara beredd med spöt.

5. Ytterhogdal, Kyrksjön.

Det ska vara lättsamt att fiska, och då är vägnära Kyrksjön ett utmärkt alternativ. Här simmar det gott om fin abborre, som gärna hugger en spinnare under sommaren. Det finns även ett fint bestånd av sik. Hyr en båt och fråga lokalbefolkningen om tips!

6. Rogen.

Det här är ett område för äventyraren. Oavsett om du går till fots eller färdas med kanot så har du oändligt mycket fiskevatten att välja på. Utgå från Kärringsjövallen så har du nära till både harr och öring. Fråga lokalbefolkningen om tips och färdväg så sparar du tid och ork!

7. Övre Mysklan.

Detta är ett legendariskt fiskevatten där det fångats många harrar över två kilo. Men smakar det så kostar det. I nedre delarna är det vanligt fiskekort som gäller, men i övre delarna nedanför Dalstenshån så krävs det specialtillstånd och då kostar det en ordentlig slant, inklusive helikoptertransport.

8. Veman.

I trakterna av Vemdalen finns det fina vatten i överflöd, men det mest kända är det klassiska harrvattnet Veman. Detta kan vara rena paradiset för flugfiskaren, och speciellt omkring midsommar då de första dagsländorna dansar över vattnet. Två bra ställen att utgå ifrån är Vålkojan och Sälströmmen.

9. Lofssjön.

Här bedrivs det ett aktivt fiskevårdsarbete, och om du bara är en någorlunda erfaren fiskare så bör du kunna leta upp öringarna. Rekordet i sjön är från 2009 då det fångades en bjässe på 9,6 kilo! Det rinner in flera åar i sjön, och det är bra platser att testa på. Troligtvis kommer du att få en och annan abborre på kroken också.

10. Bolagen:

Söder om Tänndalen och Hamra hittar du sjön Bolagen med närliggande tjärnar. Det är ett perfekt ändamål för en tvådagarstur med tältövernattning, och erbjuder bra fiske efter öring både sommar och vinter. Här är det dock kalfjäll, så du bör ha spanat in väderprognosen innan avfärd.

10 heta fisketips i Åre kommun

10 heta fisketips i Östersunds kommun

10 heta fisketips i Strömsunds kommun

10 heta fisketips i Bräcke kommun

10 heta fisketips i Härjedalens kommun

10 heta fisketips i Ragunda kommun

10 heta fisketips i Krokoms kommun

10 heta fisketips i Bergs kommun

Har du fått napp? Dela gärna med dig av din bild på fångsten här.

Anders Lundin 063-16 16 41 anders.lundin@mittmedia.se