Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

10 heta fisketips i Krokoms kommun

Ska du ut och fiska? Kolla in vår guide över fisket i Krokoms kommun.

1. Indalsälven, i trakterna av Krokom.

Här snackar vi inte direkt vildmark, eftersom kraftverken är närvarande. Men om du koncentrerar dig enbart på fiskarna så kan du få ditt livs upplevelse. Här patrullerar både harrar och öringar i monsterformat. Nedanför Kattstrupeforsen hoppar ibland 7-kilosöringar högt mitt på dagen, det är bara att sätta på ett skeddrag och fresta dem! I magasinen mellan kraftverken finns det gott om abborre och gädda.

► Kolla – här är jämtarnas monsterfiskar

2. Landösjön.

Okej, här är det mest inplanterad fisk som gäller, men den som är ute efter monsterrödingar har kommit till rätt ställe. Hyr en bår eller stå från land, oavsett så har du chansen att kroka en bjässe. 2007 togs exempelvis en röding som vägde 10,83 kilo och sommaren 2011 bärgades en kanadaröding på imponerande 12,658 kilo.

3. Långan.

Allt fler fisketurister börjar upptäcka denna å, som främst bjuder på ett riktigt fint harrfiske. Det allra bästa fisket sker ofta under förmiddagen, och det är bara att leta upp en lämplig plats vid stranden och börja kasta. Vi rekommenderar Sladderforsen, Bötelsforsen, Holmforsen eller Gråmäraforsen.

4. Hårkan.

Ett av Sveriges bästa harrvatten, där flugfisket under kvällstid kan vara väldigt lyckosamt. Det finns risk att du får sällskap av andra fiskare i exempelvis Lövsjöströmmen eller Edsforsen, men det är helt enkelt för att fisket är så pass bra.

5.Valsjöbyn.

Här har författarna Hans Lidman och Gunnar Westrin drillat många stora öringar. Missa inte att svänga en fluga nedanför vackra Regnsfallet, eller försök att locka någon av Rengens rödingar till hugg mitt i ljusa sommarnatten. Sjöfisket är bäst från båt, och det är inget problem att hyra.

6. Bakvattnet.

Här kan du enkelt vandra ned från campingen och uppleva ett fint pimpelfiske efter röding. På sommaren är det dock öringen som är den vanligaste fångsten, och det är inte ovanligt med fiskar kring kilot. Det går att hitta bra platser från land, men fiske från båt rekommenderas.

7. Rörvattnet.

Ligger på halva vägen av den 31 mil långa "Fiskevägen" mellan Krokom och norska Namsos. Här kan du fiska hela året utan att hinna med att besöka alla vatten i området. På vintern rekommenderar vi rödingfiske i "Lill-Kingen", och på sommaren brukar det vara framgångsrikt med långdrag i Rörvattnet.

8. Storån.

Mellan Stor-Fulvurn och Storåbränna finns den äkta vildmarken med otaliga fina fiskeplatser. Om du är villig att gå några kilometer så blir du garanterat ensam vid vattnet, och du blir knappast utan öring oavsett om du fiskar med fluga eller spinn. Det finns även fin harr i de övre delarna av ån, och stor öring i sjöarna. Ån rinner mestadels inom statens renbetesfjäll.

9. Alsensjön.

Här har sportfisket fått ett ordentligt uppsving de senaste åren, och inte minst när det gäller pimpelfiske. Det finns gott om vägar kring sjön där du kan ta bilen ända fram till fisket. Pimpelfiske efter harr med mormyska nära land rekommenderas, men även fiske efter stor öring och abborre från båt under sommaren.

10. Nils-Jonsavattnet.

Ett relativt lättillgängligt fjällfiske, där du får ta bilen förbi Foskvattnet och fram till en vändplan. Där väntar drygt tre kilometers fin vandring upp till första flyarna, och sedan är det bara att börja kasta efter öringarna. Fisket sker inom statens renbetesfjäll.

10 heta fisketips i Åre kommun

10 heta fisketips i Östersunds kommun

10 heta fisketips i Strömsunds kommun

10 heta fisketips i Härjedalens kommun

10 heta fisketips i Krokoms kommun

10 heta fisketips i Bräcke kommun

10 heta fisketips i Ragunda kommun

10 heta fisketips i Bergs kommun

Har du fått napp? Dela gärna med dig av din bild på fångsten här.

Quiz: Testa dig själv: Känner du igen fisken?