Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

10 heta fisketips i Östersunds kommun

Ska du ut och fiska? Kolla in vår guide över fisket i Östersunds kommun.

1. Storsjön.

Här simmar det gott om abborre, sik och harr, och på djupare vatten även en och annan storöring. Och det bästa av allt – det är helt gratis att fiska från land med spö. I närheten av Östersund finns det flera fina strandhugg, exempelvis vid Vallsundsbron och vikarna runt Andersön som också bjuder på fint pimpelfiske.

► Kolla – här är jämtarnas monsterfiskar

2. Locknesjön.

Är mest känd för sitt fantastiska pimpelfiske efter sik i Musviken. Men det finns även ett stor rödingbestånd som är opåverkat av inkorsning av andra rödingstammar. Ett bra harrfiskevatten hittar du vid Forsaån i sjöns utlopp.

3. Näkten.

Erbjuder ett väldigt varierat fiske, där du kan fånga både harr, abborre och gädda från land. Viken, Grönviken, Månsta, Näcksta och Lillå är några platser nära väg 45 som kan rekommenderas. Om du fiskar från båt så ökar chansen att fånga några av sjöns storvuxna öringar och rödingar.

4. Svartsjöarna.

Här finns det ett naturligt bestånd av gädda, abborre och sik, men även inplanterad öring och röding. Under vintern är det plogad väg till Norra Svartsjön via Brattåsen. Glöm inte stövlar om du ska hit på sommaren eftersom det är mycket myrmark och tät vegetation längs stränderna.

5. Mosjön.

Den här vägnära sjön kan erbjuda ett fantastiskt fiske efter gädda. Allra bäst fiske erbjuds från båt, men det finns flera fina strandställen som du kan fiska från. Bli inte förvånad om du kommer i kontakt med riktigt fin abborre också.

6. Indalsälven.

Älven är starkt påverkad av vattenkraft, men i sträckorna mellan kraftverken så simmar det riktigt stor harr, öring och gädda. Mellan Klösta och Midskog finns det massor av fina platser att fiska ifrån, och ett hett tips är att fiska på djupt vatten nära botten.

7. Sännsjön/Kråkjsön.

Om du passerar Lillsjöhögen så har du två vägnära sjöar som kan bjuda på riktigt trevligt fiske. Nära broarna simmar det både stora abborrar och fina gäddor, och allra bäst upplevelse får du från kanot. Under försommaren kan man uppleva ett riktigt spännande öringfiske i Sännån.

8. Hårkan.

Det är nästan tjänstefel av en flugfiskare att inte besöka Hårkan under sin livstid. Här kan du uppleva ett harrfiske i absolut världsklass, men även tampas med stora öringar och gäddor. Det går en bilväg längs älvens södra sida som gör den lättåtkomlig.

9. Singsjön.

Det är svårt att inte bli fiskesugen när du passerar den här sjön, och självklart ska du passa på att försöka fånga någon av sjöns fina öringar eller rödingar. Det erbjuds också ett bra fiske efter abborre, gädda och sik, och det finns både billiga stugor och båtar att hyra.

10. Lillsjön.

Är ett väldigt lättillängligt fiskevatten nära stan, där det planteras det ut regnbåge och öring med jämna mellanrum. Men det simmar även andra fiskar här, exempelvis gäddor i stora format. För några år sedan fångades det en best på 17 kilo här!

10 heta fisketips i Åre kommun

10 heta fisketips i Krokoms kommun

10 heta fisketips i Östersunds kommun

10 heta fisketips i Strömsunds kommun

10 heta fisketips i Bräcke kommun

10 heta fisketips i Ragunda kommun

10 heta fisketips i Bergs kommun

Har du fått napp? Dela gärna med dig av din bild på fångsten här.