Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

10 heta fisketips i Ragunda kommun

Ska du ut och fiska? Kolla in vår guide över fisket i Ragunda kommun.

1. Ammerån. En outbyggd pärla i Norrlands inland med gott om öring och harr. Åns strömmar är sedan tidigare välkända bland flugfiskare, och vi rekommenderar varmt ett besök i byn Överammer där du kan fiska vid broarna. Här finns även abborre och gädda i överflöd.

► Kolla – här är jämtarnas monsterfiskar

2. Gesunden. Den här stora sjön i Indalsälven bjuder på ett omväxlande och varierande fiske, alldeles bredvid vägen. Det finns gott om fisk, mest abborre och gädda men även grov öring. Vid Fiskviken längs väg 87 kan du stanna till både vintertid och sommartid för att dra upp ett knippe abborre.

3. Röningssjön. Spännande sjö både sommar och vinter, och om du vill få chansen till riktigt grov abborre och gädda så är det här platsen för dig. Sväng österut från Mörtsjön och leta upp en fin plats där du kan svinga ditt spinnspö, eller håll utkik om det finns båtar att hyra.

4. Digerlemmarna. Ett fint fiskeområde i genuin skogsmiljö som omfattar bland annat åtta sjöar. Här simmar det omkring gott om röding, med exemplar närmare 10 kilo. Det finns även gädda och abborre, och fisket är bra både vinter och sommar. Familjevänligt, med både stugor och båtar för uthyrning.

5. Köttsjön. Förutom att Köttsjön bjuder på en vacker avstickare från riksvägarna, så finns det även fint fiske i området. Här fångades exempelvis en magnifik öring på över 12 kilo för några år sedan, och det finns även gott om abborre i sjön. Flugfiskaren kan prova lyckan i den vackra Länglingsån, där det finns fin öring.

6. Tannsjön. Kan bjuda på ett magnifikt pimpelfiske efter sik, från det att isen ligger. Här finns det förresten ett knippe fler fina sjöar att välja på, exempelvis Stor-Skallsjön, Sörvikssjön och Fullsjön som inte minst erbjuder väldigt fint abborrfiske. En fördel om du kan ta med egen båt.

7. Eldsjön. En vacker skogssjö där öring och abborre samexisterar på ett bra sätt. Öringen kan du gärna testa tidigt på sommaren med torrfluga, och abborren tar gladeligen både spinnare eller metmask. Fiska från land eller båt. Här finns det bara en stam av vild öring, så tänk på att inte ta upp för många.

8. Borgvattnet. Om du funderar på att övernatta i den riksbekanta Spökprästgården så kan du lika gärna ta med fiskespöt och fixa egen middag. I både Borgvattnet och Lill-Borgvattnet finns det framför allt väldigt fin abborre, som är huggvillig året om.

9. Indalsälven. Om du är inbiten gäddfiskare så har du säkert hört talas om evenemanget "Storsloken" i Stugun, där det tävlas om vem som kan dra upp mest gädda. Och jodå – det simmar verkligt stora slokar av både gädda och öring i närheten av Stugun, och även fina harrar i lugnstrykorna. Hyr båt eller kasta från land.

10. Hornsjön. Här har det dragits upp många bamserödingar genom åren, och det är främst pimpelfisket under vintern som är högtiden. Under sommaren finns det möjlighet att hyra båt, men det går även fint att kasta från land.

10 heta fisketips i Åre kommun

10 heta fisketips i Östersunds kommun

10 heta fisketips i Strömsunds kommun

10 heta fisketips i Bräcke kommun

10 heta fisketips i Ragunda kommun

10 heta fisketips i Härjedalens kommun

10 heta fisketips i Bergs kommun

10 heta fisketips i Krokoms kommun

Quiz: Testa dig själv: Känner du igen fisken?

Har du fått napp? Dela gärna med dig av din bild på fångsten här.