Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

10 heta fisketips i Strömsunds kommun

Ska du ut och fiska? Kolla in vår guide över fisket i Strömsunds kommun.

1. Jormvattnet.

Detta är ett mycket uppskattat fiskevatten, såväl sommar som vinter. Med båt kan du ha exempelvis uppleva ett spännande långdragsfiske, och så länge isen ligger har du goda chanser till fina rödingar. Här finns även en tjärn avsedd för barn och rörelsehindrade.

► Kolla – här är jämtarnas monsterfiskar

2. Blåsjön.

Här fångas det varje sommar stora öringar, och störst är chansen om du hyr en båt och fiskar med drag. Men det går även att ställa sig vid sjöns inlopp och utlopp och vänta på drömhugget. Det finns även en fin rödingstam som inbjuder till fint pimpelfiske.

3. Leipikvattnet.

Den här vägnära fjällsjön har en imponerande medelvikt på öring och röding. Det är i första hand fiske med långdrag som gäller, men det går även att hitta bra platser från land att kasta ifrån.

4. Hotingsjön.

I Hoting finns det trevligt fiske året runt mitt i byn i form av området Lojsinit, som dessutom är handikappvänligt. Fisken är inplanterad, men Hotingsjön finns inom kastbart avstånd för den som söker vilda öringar. Sjön är också känd för sina monsterabborrar.

5. Tåsjön.

Här har det satsats medvetet på sportfisket under många år, och resultatet har varit givande. Denna tillgängliga sjö erbjuder numer trevligt fiske efter såväl öring, röding, harr och sik. Hör efter med ortsborna om strategiska platser.

6. Övre Ammerån.

En outbyggd pärla i Norrlands inland som mättat många magar. Ån är sedan tidigare välkänd bland flugfiskare, och det är främst fisket efter harr och öring i strömmarna som är populärt. Det finns också rikliga mängder med abborre och gädda i selen.

7. Flåsjön.

En stor sjö med stora öringar och rödingar. Här rekommenderas i första hand trolling från båt, och då är Alanäskajen en utmärkt utgångsplats där man kan sjösätta båten. Det finns gott om harr och abborre för den som vill fiska från land.

8. Ströms Vattudal.

Här finns den åtråvärda men svårflirtade Bågede-öringen, som kan växa sig enormt stor. Men det finns även gott om harr, sik och abborre, och det kan räcka med att du ställer dig under bron i centrala Strömsund för att stilla fiskehungern.

9. Rörströmsälven.

De riksbekanta Hocksjöforsarna erbjuder ett utmärkt strömfiske på harr och öring. Bästa fisket är från Lesjön och cirka 5 kilometer uppåt. Det finns även närhet till fiske efter gädda och abborre i toppklass.

10. Fånsjön.

Erbjuder ett lämpligt fiske för barnfamiljer, eftersom det är bilväg ända fram till sjön. I Fånsjön finns både öring och röding, och för flugfiskaren finns det även fina möjligheter att fånga grov harr i Fånåns nedre delar.

---

10 heta fisketips i Åre kommun

10 heta fisketips i Krokoms kommun

10 heta fisketips i Östersunds kommun

10 heta fisketips i Härjedalens kommun

10 heta fisketips i Strömsunds kommun

10 heta fisketips i Bräcke kommun

10 heta fisketips i Ragunda kommun

10 heta fisketips i Bergs kommun

Har du fått napp? Dela gärna med dig av din bild på fångsten här.