Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

10 personer i trafikolycka

En trafikolycka med fem bilar inblandade inträffade på E 14 mellan Järpen och Mörsil på måndagseftermiddagen. Tio personer färdades i bilarna och fyra av dem fördes till sjukhus.

Två personer fördes i ambulans till Östersunds sjukhus, en fick åka till hälsocentralen i Åre och en person, som hade ett jack i pannan, fördes med helikopter till Östersunds sjukhus.

– Efter omständigheterna har det gått bra. Det var lindriga skador och alla hade klivit ur bilarna när räddningstjänsten kom fram, säger Erik Forsell, insatsledare hos räddningstjänsten i Åre kommun.

Olyckan inträffade när en bil som körde österut kom över på fel sida och fick möte med en bilkö med närmare tio bilar. De fyra första bilarna i kön blev inblandade i krocken.

– Det var spårigt och isigt och bilen kanske fick sladd och kom över på fel sida. Det var väldigt intensiv trafik när olyckan inträffade.

Initialt bedömdes olyckan som mycket allvarlig och ambulanser, helikopter, räddningstjänst och polis var snabbt på plats. Även bärgningsarbetet kom i gång snabbt och Erik Forsell är nöjd med hela räddningsinsatsen. Men det var oundvikligt att det blev störningar i trafiken.

– Vägen var avstängd i nästan en timme.