Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

10 saker du inte visste om Samantha Fox

På lördag kommer 80-talsikonen Samantha Fox till Östersund och gör ett liveuppträdande på Plaza. Hon gjorde sig känd som glamourmodell och sångerska och hennes första singel "Touch me" klättrade högt på listorna i både Storbritannien och USA.
Men vem är hon egentligen? Vad säger Gud om hennes toplessbilder och fick hon en staty i Sibirien?

Annons

1. En ung stjärna

Samantha Fox är van vid att stå i rampljuset och hon började tidigt. Redan som femåring började hon på Anna Schers teaterskola i London. Fem år senare gjorde hon tv-debut på BBC. Sitt första skivkontrakt fick hon när hon var 14 år.

2. "Det jag gör är det Gud vill att jag ska göra"

1994 blev Samantha Fox "pånyttfödd" och hittade sin kristna tro. Men att posera topless var inget som krockade med hennes religion. Hon ska en gång ha sagt: "Gud gav mig min kropp. Jag vet att den har gjort många människor lyckliga så det finns inga problem med det. Jag gör inte, och har aldrig gjort, porr. Det jag gör är det Gud vill att jag ska göra".

3. Romantik med tjurfäktare, kiss-stjärnor och lurendrejare

Samantha har bland annat dejtat den spanska tjurfäktaren Rafi Comino, Kiss-gitarristen Paul Stanley och lurendrejaren Peter Foster som vid flertalet tillfällen dömts till fängelse. Hon lämnade Foster efter att han iscensatt ett bebisrum i deras hus och sagt till skvallerpressen att de väntade barn tillsammans.

4. Kom ut ur garderoben

2003 kom Samantha Fox ut som lesbisk. Då sa hon: "Människor säger hela tiden att jag är lesbisk. Jag vet inte vad jag är. Allt jag vet är att jag är kär i Myra". Myra Stratton var, och är fortfarande, Samanthas manager.

5. Rädd för fansens reaktioner

Hon var rädd för att komma ut pågrund av sina fans. "Jag var rädd, riktigt rädd. Jag tänkte att jag säkert kommer få ett galet fan efter mig. De kallar mig deras prinsessa och sådant ... Jag har haft stalkers förut så jag tänkte 'Åh herregud, jag vill inte göra någon upprörd. Jag håller tyst.' Men sedan blir man modig!".

6. Förnedrad i en Nissan Micra

Hennes pappa gav henne 200 pund i veckopeng tills hon var 26 år och under tiden stoppande han själv undan en miljon av hennes pengar till sig själv. Han körde också en Mercedes medan hon själv var tvungen att åka runt i en Nissan Micra. "Ingenting ont mot Nissan Micra, men om jag skulle köra till klubb parkerade jag alltid längre bort bara för att jag visste att fotograferna skulle reta mig".

7. Uppbrottet med pappan

Hennes föräldrar skildes 1988. Efter det bröt Samantha upp med sin pappa som hade fifflat med stora summor pengarna. Hon träffade honom bara en gång innan han dog 2000.

8. Vägrade visa brösten – fick ingen staty

I den Sibiriska byn Zitiste har man rest en marmorstaty i Sylvester Stallones karaktär Rockys ära. Det var efter att Samantha Fox bestämde sig för att spela på en lokal popfestival i området som man började planera att bygga ännu en staty i Samanthas ära. När hon senare vägrade att visa brösten under konserten slopades idén direkt. Men Rocky, han står fortfarande kvar!

9. Slug som en räv

I en intervju ska hon ha sagt att den egenskap hon är mest stolt över hos sig själv är hennes intelligens.

10. Mormor finns med henne

På sitt högra lår har hon en tatuering som ett minne av sin döda mormor. Tatueringen är en dolk, som representerar skydd, med änglavingar som ska representera hennes mormor.

Källor: The Guardian, Facebook Samantha Fox (Official), Digital Spy

Mer Samantha Fox:

Nolervik: Brev till Samantha Fox

Bildextra: Samantha Fox karriär i bilder

The Fox intar stan: "Jag har läst på om Östersund"