Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

100 jobb flyttas från Hackås och Strömsund

Runt 130 jobb försvinner från Strömsund och Hackås när företaget OpusCapita omorganiserar.

– Det här känns tufft, säger Karin Paulsson (S), kommunalråd i Bergs kommun.

OpusCapita har cirka 130 anställda på två orter i länet, på IT-gården i Hackås och i det gamla fängelset i Ulriksfors utanför Strömsund.

Företaget, som jobbar med skanningsverksamhet, har nu beslutat att flytta all verksamhet till Frösö Park på Frösön.

– Den primära anledningen är att vi måste möta våra kunders framtida behov. I en större fabrik i stället för två mindre kan vi jobba effektivare, och vi kan optimera arbetssättet. Dessutom måste vi stärka den kompetens vi har och det tror vi blir lättare i Östersund med närheten till utbildningar, säger Per Åberg, vd för OpusCapita Sverige.

Han är noga med att påpeka att det inte handlar om någon nedläggning utan en omorganisation, och att de är mycket nöjda med de medarbetare de har i både Strömsund och Hackås.

– Alla anställda kommer att erbjudas att följa med till den nya vi ska bygga upp på Frösön, säger han.

För kommunalrådet i Berg Karin Paulsson (S) kom beskedet inte som någon överraskning.

– Vi har fört samtal med företaget under en längre period och försökt erbjuda dem möjligheter att utöka i Hackås, säger hon.

– Men nu valde de att satsa på Frösön i stället, och jag hoppas att de som jobbar i Hackås får följa med. Det är ju bra att företaget blir kvar i länet i alla fall.

Enligt Karin Paulsson har OpusCapita 63 anställda på IT-gården. Hon hoppas att lokalerna snart ska få nya hyresgäster.

– Det är en fantastisk arbetsmiljö. Vi får nu börja att jobba för en ny verksamhet. Jag har goda förhoppningar, och vi måste gå in i det här med den attityden, säger hon.

OpusCapitas flytt till Frösön påbörjas redan nu och målet är att avvecklingen i Strömsund och Hackås ska vara klar i vår.