Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

100 procent-tidningarna går i graven - ersätts av nytt månadsmagasin

I helgen kommer det absolut sista numret av 100 procent Östersund. Tidningen som startades 2005 och togs över av Mittmedia 2012 går nu i graven.
Men känn ingen sorg över det. I mars väntar nämligen det välfyllda och lyxiga ÖP Magasin.

I stället för att ge ut tre gratistidningar i tre kommuner kommer nu en månadstidning som täcker hela Jämtland: ÖP Magasin. Tidningens största fokus är engagerade människor och framtidstro. Varje kommun i Jämtland får en egen sida med både nyheter och evenemangstips.

– Vi har analyserat marknaden och innehållet noga och vi ser att det finns ett behov av en gratistidning som når hela Jämtland. Att tidningen kommer ut på en vardag är också något som vi ser kommer att bli uppskattat. ÖP Magasin är verkligen en spännande nysatsning utifrån marknadens behov, säger Hanna Thelenius, produktägare.

– Vi har kört på med 100 procent Östersund, Krokom och Strömsund rätt länge. Nu vill vi nå ut till hela Jämtland med ett brett innehåll som tilltalar många, förklarar Lina Lindbäck som tillsammans med Stefan Nolervik kommer att stå för det mesta av innehållet i ÖP Magasin.

– Vi ska göra en varm och tillgänglig tidning med många ingångar. Det kommer att vara allt ifrån små korta nyhetsnotiser till längre reportage. Vi vill ha mycket människor i tidningen, säger Stefan Nolervik.

– Vi ser det mer som en satsning än att vi lägger ner gratistidningar. Det ska bli så roligt att få jobba med ÖP Magasin, att få en egen plattform för reportage, fortsätter Stefan.

Första numret av ÖP Magasin kommer ut 21 mars nästa år, men det kreativa tankearbetet har redan börjat.

– Vi vill ha tips på folk att skriva om och om det till exempel finns ett mikrobryggeri i Gubbhögen vill vi veta det, säger Stefan Nolervik.

Innehållet i ÖP Magasin blir, förutom reportage och nyheter, krönikor, korsord och tävlingar. Ny krönikör är den tidigare ÖP-medarbetaren och konstnären Ulla Granqvist.

– Och Bostadspuls flyttar in i ÖP Magasin, säger Anna Sundkvist som är redaktör för tidningen.

ÖP Magasin delas ut gratis till alla hushåll i Östersund och till de flesta hushåll i Krokom. I övriga kommuner i Jämtland kommer den att finnas i tidningsställ.

– Det ska bli så kul att få jobba för hela Jämtland igen. Jag har varit begränsad till Östersund den senaste tiden. Nu längtar jag till mars och efter att få packa termosen och åka till Gäddede på jobb, säger Lina Lindbäck.

Har du tips på eldsjälar, små företag eller något annat som du tycker skulle passa i ÖP Magasin? Skicka ett mejl till magasin@op.se.