Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

11-årings konst värderad till 4,7 miljoner

En samling på 40 tavlor av den 11-åriga Kieron Williamson har värderats till cirka 4,7 miljoner kronor av ett galleri, skriver BBC. Williamson har tjänat drygt 23 miljoner kronor sedan han började måla som 5-åring.

En samling på 40 tavlor av 11-åriga Kieron Williamson från England har värderats till 400 000 pund, cirka 4,7 miljoner kronor, av ett galleri, skriver BBC.

Williamson har målat sedan han var fem år gammal och hans senaste verk kommer att ställas ut på galleriet Picturecraft i Norfolk i helgen.

Det blir konstnärens nionde utställning. Sedan han fick sin första färglåda som 5-åring har han tjänat över 2 miljoner pund, cirka 23 miljoner kronor.

Nu vill han resa utomlands för att måla, har han sagt. Hans föräldrar Michelle och Keith har sagt att de hyrt en finansiell rådgivare för att hjälpa honom med inkomsterna eftersom han är skyldig att betala bolagsskatt "tio år innan någon av hans kamrater skulle vara det".