Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

14-åriga länsbor använde amfetamin

Utredningen av narkotikahärvan där många unga länsbor är involverade fortsätter.

Nu pågår förhör med de inblandade.

– Det rör sig om 14-åringar som använt amfetamin, säger Jonas Fjellström, åklagare.

Det var i december ifjol som polisen nystade upp narkotikahärvan med runt 30 inblandade ungdomar i länet. Åklagaren Jonas Fjellström har tagit över ärendet, där man nu försöker utreda omfattningen av försäljningen.

– Just nu håller vi på att höra ungdomarna. Det har vi hållit på med i tre-fyra veckor. Om en vecka, eller två, kommer vi att vara klara med det, säger Jonas Fjellström.

De flesta inblandade är födda i slutet på 90-talet. Drogerna det handlat om har varit framför allt hasch och marijuana.

Enligt Jonas Fjellström har det också framkommit att flera ungdomar använt amfetamin, och några av dem som gjort det är så unga som 14 år.

– Det är oroväckande. Vid den åldern ska man knappt dricka alkohol, och absolut inte hålla på med amfetamin, säger Jonas Fjellström.

Enligt Jonas Daunfeldt vid polisens ungdomsgrupp handlar det om fyra eller fem ungdomar som haft att göra med amfetamin.

– Det är inte vanligt att man börjar med det. Det är några steg över hasch och spice. Vi förundras över att ungdomar går direkt på den här drogen. Det brukar vara de som missbrukat länge som tar den, säger Jonas Daunfeldt och fortsätter:

– En tanke som jag har är att det kanske är vad som har funnits tillgängligt och man har därför tagit det.

På tisdag nästa vecka kommer polisen att arrangera ett föräldramöte där man kommer att prata om drogläget i länet.

--

Östersunds-Posten vill komma i kontakt med unga länsbor som vill prata om droger. Kontakta redaktionen på mejl 72063@op.se