Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

14 jobb försvinner i Strömsund

Plåtprodukter i Strömsund AB har gått i konkurs. Enligt bolagets vd Roger Eriksson är orsaken att investeringar inte har fallit väl ut, och konsekvensen blir att 14 personer förlorar jobbet.

– Det känns förjävligt helt enkelt, säger han.

År 2011 inledde Plåtprodukter i Strömsund AB ett samarbete med ett bolag i Östersund. Strömsundsföretaget blev underleverantör till Östersundsföretaget som i sin tur var underleverantör till Volvo.

Plåtprodukter i Strömsund AB började i och med samarbetet att genomföra olika typer av investeringar. Bolaget köpte exempelvis in maskiner för ett värde av ungefär 14 miljoner kronor brutto.

– Vi såg väldigt ljust på framtiden, säger Roger Eriksson.

Men år 2012 ströp Volvo sin produktion och detta påverkade Plåtprodukter i Strömsund AB väldigt hårt. Under andra halvan av 2012 sjönk omsättningen med 60 procent jämfört med årets sex första månader.

– Det krävs en väldigt bra ekonomi för att klara av en sådan nedgång och det hade inte vi. Man kan väl säga att det var då som det började rasa och det är den nedgången som ligger till grund för konkursen. Vi har helt enkelt inte kunnat repa oss, säger han.

År 2012 hade bolaget en omsättning på 21 miljoner kronor. Hittills i år ligger omsättningen på 12-14 miljoner.

Han säger att det inte fanns något annat val än att försätta bolaget i konkurs.

– Det är lätt att vara efterklok men nu ångar vi självklart att vi gick in ett samarbete med företaget i Östersund, säger han.

14 anställda berörs av konkursen.

– Det känns för jävligt helt enkelt, och det är klart att det slår hårt mot en kommun som Strömsund, säger han.

Plåtprodukter i Strömsund AB producerar plåtinklädnader till skorstenar men även andra typer av stålkomponenter. Bolaget har sin marknad dels i Sverige och dels i Skandinavien och Baltikum.

Nu ska konkursförvaltaren försöka hitta en köpare till bolaget. ÖP har försökt att nå konkursförvaltaren utan framgång.