Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15-årige Mats spöade proffsen

Det ska börjas i tid.
Mats E Djuse, 15, vann sitt första travlopp vid Hagmyrens lunchtävlingar.

Annons

Första travloppet är måhända en sanning med modifikation – Mats E Djuse har vunnit många ponnylopp i sina dagar. Nu har han dock tagit ungdomslicens och börjat köra stora hästar i år.

Efter två tredjeplatser kom första kusksegern i dag. Mats fick chansen bakom Jan Heidenbergs kallblod Solmaja och ekipaget satte nosen först i en tuff upploppsstrid i lopp 7. Segertiden var 33,6/1640.

Mats är fortfarande bara 15 år, men har sporten i blodet. Bröderna Mattias och Martin firar fina framgångar som unga körsvenner, pappa Anders äger Hästshopen och farbror Lennart hade också en lång karriär som proffstränare inom travsporten.

Brorsan Martin P Djuse har tidigare varit ordinarie kusk bakom Solmaja och tagit flera segrar med henne.

Och det var inga duvungar han slog den här eftermiddagen på Hagmyren – Ulf Ohlsson, Jan-Olov Persson, Peter Eriksson och Ove A Lindqvist fanns alla med i det slagna fältet denna gång...