Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15-kilos gädda fångad i Näkten

I fredags tog Oliver Bodin Nord personbästa i gäddfiske. Han lyckades hala in en 15,4 kilos och 124 centimeter lång gädda.

Till en början var det blåsigt och regnigt när de 17-åriga Svenstaviksborna Oliver Bodin Nord och Gustav Göransson var ute och spinnfiskade från båt i sjön Näkten.

Efter någon timme mojnade vinden och då fick Gustav Göransson en mindre gädda på kroken. Oliver Bodin Nord vevade då in sin lina. När draget, ett gummibete format som en fisk, kom upp till ytan precis intill båten högg det.

– Jag såg att det var en stor fisk som högg. Hon slog in vatten i båten och då var kampen i gång. Det rusade ut mycket lina, säger Oliver Bodin Nord.

En kamp som han vann. Efter fem till åtta minuter lyckades kompanjonerna få upp gäddhonan i den lilla roddbåten.

– Vi hade ingen håv så Gustav tog gällgreppet på den och drog in den.

Därefter tog de sig in till land för att dokumentera och väga fångsten. Men det blir ingen uppstoppad trofé hemma på väggen.

– Jag tycker en bild räcker och det är en härlig känsla att se när fisken simmar iväg igen.

Oliver Bodin Nord är en van fiskare. Han har fiskat i hela sitt liv och det är inte första gången han drar upp stora fångster. Personbästa på abborre är 1,4 kilo och han har fångat regnbåge på 5,6 kilo.

Men det är inte den största gäddan som fångats i Näkten.

– De säger att rekordet är 16-17 kilo. Självklart kommer jag att åka tillbaks och försöka fånga en större.