Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15 länsspelare vidare mot Miki Herkel Cup

Länet fick med hela 15 U15-spelare från det första regionlägret mot Miki Herkel Cup.

Tolv är från Jämtland Basket, tre från Ragunda.

Den första samlingen för Region Norr (spelare från Sundsvall och norrut, alla födda 1999) var som vanligt uppdelade i Östersund och Luleå. För Jämtland Ungdom var det femte gången som man höll i ett läger.

– Vi hade samlat 90 spelare födda 1999, men även födda 2000. De yngre är inte berättigade till att spela Miki Herkel Cup denna säsong, men vi vill gärna ge dem en försmak på vad som väntar, säger Mats Lundqvist, sportchef i Jämtland Ungdom.

Förutom de totalt sex träningspassen fick ungdomgarna även träffa två ligaspelare: Northlands Lydia Karlefors mötte upp i Luleå och Jämtlands Andreas Karlsson fanns i Östersund.

De pratade om sina respektive karriärer samt vett och etikett.

– Det var intressanta reflektioner bland spelarna. Känslan efteråt var att man visst kan visa respekt gentemot andra på och utanför planen och samtidigt visa framfötterna och ta för sig, skriver coacherna i ett pressmeddelande.

För länets del blev det en bra utdelning vad gäller det sportsliga utfallet. 15 spelare gick vidare till regionläger 2, i Sundsvall 6–8 december.

– En jättebra siffra. Jag tror också att många av de här kommer att gå långt och klara sig vidare från flera gallringar, säger Mats Lundqvist.

Extra roligt var att relativt nybildade Ragunda fick med tre spelare.

Notabelt är att Jämtland Ungdom hade lägrets längsta spelare i Tommy Nordin. Den internationellt uppmärksammade centern (som jagas av en basketakademie i Italien) mäter 199 centimeter.

– Han har vuxit ytterligare tre centimeter i sommar, säger Lundqvist.

Här är de 15 uttagna jämtarna:

Pojkar: Eddie Eriksson, Edward Johansson, Johan Petersén, John Pålsson, Ludvig Wagenius, Oskar Alm, Olle Lundqvist och Tommy Nordin, alla Jämtland Ungdom, Hugo Johnson, Ragunda.

Flickor: Camilla Grahn, Kemia Siamansouri, Signe Glantz och Tuva Sandal, alla Jämtland Ungdom, Emilia Axelsson och Kristina Häggström, Ragunda.