Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15 män misstänkta i sexhärva

Sammanlagt 15 män är i dag misstänkta för olika brott, med sexuella förtecken, riktade mot två 14-åriga flickor. Åtal förmodas läggas fram i början av hösten.

Annons

ÖP har tidigare berättat om häktningen av en ung man som var misstänkt för våldtäkt mot barn. Kring honom har nu en hel härva växt fram.

– Det är 15 män som i dag är misstänkta och det handlar då om olika sexbrott, säger åklagaren Jens Fjellström.

Målsäganden i utredningen är två 14-åriga flickor. I huvudsak har de varit ute på fullt respektabla chattar och där har de kontaktats av olika män. Tre av männen kommer inte från länet och de är nu misstänkta för så kallad grooming. Det vill säga, de har försökt locka flickorna till olika sexuella aktiviteter.

Av männen från länet är sju misstänkta för att ha haft sex med flickorna. Eftersom de är under 15 år handlar brotten i så fall om våldtäkt mot barn eller sexuellt utnyttjande av minderårig.

En man i länet är dessutom misstänkt för att ha framställt barnpornografiskt material med flickorna.

– Både flickorna och männen är helt vanliga personer. Det finns inget i brottsregistren och det går inte att se på dem att de är indragna i något olagligt, berättar Jonas Fjellström.

Läs mer:

Man misstänks för våldtäkt mot barn