Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15 miljoner till nytt 3D-projekt som leds av Mittuniversitetet

Jämtlands län vill tillsammans med Västernorrland och Tröndelag etablera sig som ett av norra Europas centrum när det gäller 3D-printing. I januari startar ett nytt EU-projekt som ska stärka företagen i regionen och utveckla nya produkter.

I projektet ”TROJAM-3DC” samverkar Mittuniversitetet med två norska partners; Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, Institutt for maskinteknikk og produksjon, NTNU och SINTEF Raufoss Manufacturing AS.

− Projektet kommer att bidra till att företag i regionen får ut nya, unika produkter på marknaden som ökar deras konkurrenskraft. Jag är också övertygad om att projektet kommer att leverera utmärkta resultat både vad gäller forskning och utveckling, skriver Lars-Erik Rännar, forskningsledare för 3D/printing vid Sports Tech Research Centre och projektledare, i ett pressmeddelande.

Projektet pågår till och med 2020. Ytterligare tolv företag och organisationer kommer att delta under projektets gång.

Läs även: Mittuniversitetet tecknar nytt avtal med ett av världens främsta företag inom 3D-printing