Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

150 inlägg i timslång diskussion när ÖP:s bokcirkel hade premiär

Det blev rivstart direkt när ÖP:s bokcirkel på hemsidan op.se hade live-premiär på onsdag kväll.

På en timme gjordes över 150 inlägg om boken.

Romanen "Än klappar hjärtan" av Helena von Zweigbergk som utkom tidigare i höstas handlar om syskonskap, men också om kärlek - om klappande hjärtan, precis som titeln antyder.

Tre systrar står i centrum - Astrid, Sandra och Lena. Historien börjar när Astrids son Viktor ska ta studenten.

Men mycket snart anar läsaren att det krackelerar i Astrids omsorgsfullt polerade yta av bild av en lycklig familj.

ÖP:s bokcirkel har fem medlemmar som nu gemensamt diskuterade det första avsnitt vi enats om att läsa, till sidan 84, som handlar om storasyster Astrid.

Redan efter en kort stund kom även flera ÖP-läsare in i diskussionen.

Och just det är vår förhoppning - att läsarna kompletterar och kommenterar det som cirkelns deltagare tycker - i realtid. Du kan också vara med på ÖP:s hemsida, det är fritt fram att kommentera också i efterhand, sedan vi andra avslutat dagens boksnack.

Fyra onsdagar i följd med start klockan 20.00 kommer vi att i direktsändning diskutera just denna bok. Debatten fungerar som en chatt, men ligger kvar på ÖP:s hemsida under Kultur&Nöje och fliken "boksnack".

Så här skriver exempelvis läsaren Veronica Lundin-Sköldqvist:

– Jag blir lite arg på Astrid, hur hon beter sig mot Henrik när hon tillrättavisar honom och flickorna. Känns ändå som att Astrid som huvudperson kommer att utvecklas allt eftersom i boken.

Någon tycker boken är förutsägbar, andra att det händer nästan för mycket.

Nästa vecka har vi läst till sidan 197, då har vi fått Sandras version...