Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

16-årig pojke skadad i gymnasierugby

En 16-årig gymnasieelev skadades under gymnasieföreningarnas årliga rugbymatch på fredagen och fördes till akuten med ambulans.

Klockan 15.30 var det avspark för gymnasieföreningarna Lyran och Banerets årliga rugbymatch i Östersunds sporthall.

Under matchen blev en 16 årig pojke skadad och fördes med ambulans till Östersunds sjukhus där han genomgick röntgen och sedan vårdades på akutavdelningen under fredagskvällen.

Enligt en annan av matchens deltagare ska händelsen ha gått relativt obemärkt förbi bland åskådarna eftersom pojken själv kunde ta sig av planen och fram till sjukvårdarna.

Den så kallade rugbymatchen mellan Lyran och Baneret är sedan flera decennier tillbaka en upphaussad tillställning bland Östersunds gymnasieelever. Under många år ansågs den kontroversiell, med slagsmål, berusade spelare på plan och en avsaknad av regler som gjort att flera ungdomar skadades genom årens lopp.

Tidigare tog gymnasieskolan avstånd från evenemanget av den anledningen, men på senare år har den börjat engagera sig i det i stället. Det har gjort att matchen har fått en långt mer idrottslig prägel än tidigare, med tydligare regler och med både sjukvårdare och ordningsvakter på plats.

Enligt en spelare som ÖP haft kontakt med ska lärare och rektor ha förefallit att vara nöjda med evenemanget.

Det är ännu oklart hur allvarliga den 16-årige pojkens skador är.

Här kan ni se ett tv-klipp från 2011 års rugbymatch mellan Lyran och Baneret.

Och här har ni ytterligare ett klipp från samma år (filmen börjar 25 sekunder in i klippet).