Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

16-åring dömd för tre falska bomblarm

16-åringen placerade ut den falska bomblådan på Midgårdsgatan i november. Utöver det har han ringt in två bomhot till SOS. Nu döms han till 60 timmars ungdomstjänst.

Annons

Det var 7 november som 16-åringen och hans 17-åriga kompis kom på att tillverka en falsk bomblåda.

– Vi fick idén efter det som hände utanför Lidl. Vi ville locka dit polisen, säger 16-åringen.

Under rättegången minns ingen vem som skrev bomb på lådan, men enligt båda var det 16-åringen som placerade ut lådan vid Högboms El på Midgårdsgatan.

På kvällen ringde sedan 16-åringen till SOS och berättade att en bomb skulle sprängas på Lillänge.

Två veckor senare ringde han SOS igen och den här gången påstod han att en bomblåda låg utanför restaurang Matkällan. Själv stod han bara 30 meter därifrån för att se på när polisen kom på platsen.

Han blev då förhörd av polisen och det hela slutade med att han knäade en polis i magen och fördes till polisstationen. Då upptäcktes att det senaste numret som var ringt från hans telefon var 112.

Den 13 mars i år ringde han återigen till SOS. Den här gången berättade han att det brann på fritidsgården Ängsmon.

– De skulle sova över där, men jag fick inte vara med. Då ringde jag, berättar 16-åringen.

Under gårdagens rättegång dömdes han också för en misshandel, ett olaga hot, ett ofredande och våld mot tjänsteman.

Straffet för samtliga brott blev ungdomstjänst i 60 timmar. Den 17-åriga kompisen som var med och tillverkade ”bomblådan” blev dömd till 20 timmars ungdomstjänst.