Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

17-åring dömd för sexuellt ofredande mot kvinna på buss

En 17-åring i länet har dömts till 20 timmar samhällstjänst efter att ha sexuellt ofredat en kvinna under en bussresa. Han döms även för skadegörelse för att vid ett annat tillfälle ha slagit sönder en högtalare som tillhörde en av länets kommuner.

Det var i våras som 17-åringen sexuellt ofredande en kvinna som satt bredvid honom på en buss. De kände inte till varandra sedan tidigare. Enligt domen ska 17-åringen bland annat ha pussat på kvinnan och stoppat in handen innanför hennes byxor fastän hon sa nej.

17-åringen erkänner att han tagit på kvinnan på det sätt som åklagaren har påstått, men nekar till sexuellt ofredande. Enligt honom ska ha han ha trott att kvinnan bara var blyg när hon försökte ta bort hans hand.

Samma 17-åring har vid ett annat tillfälle slagit sönder en högtalare som tillhörde en av länets kommuner, något han har erkänt. För det döms han för skadegörelse.

Nu döms 17-åringen till 20 timmar samhällstjänst. Han ska även betala ett skadestånd på 7 300 kronor inklusive ränta till kvinnan som han sexuellt ofredande. Till kommunen ska han betala 1 073 kronor inklusive ränta i skadestånd för den förstörda högtalaren.

Mer blåljus:

Man gripen för tre olika brott – försökte smita från polisen

Bilist körde på flera renar – larmade först en timme efter olyckan

Man omkom i olyckan i Nysäter – körde av vägen med timmerbil