Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

17-åring tog bild under täcket på sin kompis

En 17-årig kille döms för att ha dragit undan trosorna på en tjej under täcket medan hon sov och för att ha tagit en mobilbild av hennes stjärt. För det ska han betala skadestånd till henne på 5 000 kronor.
Däremot döms han inte för våldtäkt.

17-åringen var även åtalad för våldtäkt. Han erkände att han hade försökt genomföra samlag med sin kompis, men att han inte hade anledning att tro att hon sov eller att hon inte ville. I stället uppfattade han att hon samtyckte tills han märkte att det inte var så.

Det var när hon vaknade och upptäckte vad som höll på att hända.

Enligt domen vid tingsrätten i Östersund finns det trots händelsebeskrivningen inget som tyder på att 17-åringen har varit likgiltig. Han trodde att hans kompis var vaken och tingsrätten tycker att hans berättelse är trovärdig, han trodde att hon var vaken och han hade ingen anledning att tro att hon inte samtyckte.

När kompisen sedan vaknade och avvisade 17-åringen fanns det inget som tydde på att hon inte kunde säga ifrån, hon befann sig därför inte i någon särskilt utsatt situation, enligt tingsrätten.