Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

18 miljoner kronor till länets äldrevård

Vården och omsorgen om de mest sjuka äldre har utvecklats positivt som ett resultat av det förbättrade arbete som görs i länets kommuner och i landstinget.

Annons

Det här innebär också 18 miljoner kronor till länet i så kallade prestationsersättningar. Det framgår av ett pressmeddelande från Regionförbundet Jämtlands län.

– Det är glädjande att allt arbete som lagts ner i länet för att ge de sjuka äldre bättre förutsättningar har resulterat i de här miljonerna. De är fördelade till de olika kommunerna och kommer att användas för fortsatta insatser som ska vara till nytta för våra äldre, säger Elsy Bäckström, utvecklingsledare för projektet "Bättre liv för sjuka äldre", i pressmeddelandet.

Målet med satsningen är att alla ska få åldras i trygghet och självbestämmande med tillgång till god vård och omsorg. Bakgrunden är en överenskommelse mellan regeringen och Sveriges kommuner och landsting, SKL, som mynnat ut i "Bättre liv för sjuka äldre" och förändringarna innebär att många anställda inom vård och omsorg har ändrat arbetssätt. Några exempel: Omvårdnad ersätter medicinering, onödiga fallskador minskar och olämpliga läkemedel tas bort.