Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

19.04: Jämtland-Örebro

Jämtland Basket ska försöka bryta en sex matcher lång förlusttrend i kväll, hemma mot Örebro. Matchen börjar 19.04 och kan händelseutvecklingen kan följas på Basketbollförbundets hemsida: http://iof1.idrottonline.se/SvenskaBasketbollforbundet/

Halvtidsrapport:

Efter två riktigt bra perioder leder Jämtland över Örebro med 46-30. Försvarsspelet har i stora drag stämt bra samtidigt som det mesta trillat i framåt. Trevor Gruis och Niklas Larsson är Jämtlands kanske tydligaste plusspelare individuellt efter 20 minuter, samtidigt som Mario Pesut kom igång rejält under de sista minuterna. Pesut som gör hemmapremiär efter att en skada hållit honom borta.
Sporten uppdaterar även efter tredje och fjärde perioden, samt med kommentarer senare under kvällen.

Period 3:

Temposvag period med en hel del tekniska fel från bägge lag. Jämtland leder fortsatt med 62-53, men avslutningen var dålig och coach Torbjörn Gehrke har fått ta två timeouter för att lugna sitt lag när Örebro gjort små comebackförsök. Trevor Gruis är den spelare som står ut offensivt på planen och om han fortsätter få bollen samt gör bra saker med den är prognosen fortsatt god för Jämtland.

Slutsignal:

Örebro kom aldrig närmare än sex poängs avstånd under andra halvlek. Jämtland höll ordning på nerverna även i slutperioden och hemmapubliken kunde applådera sitt lag genom slutminuterna till säsongens första hemmaseger. När Jesper Eliasson kastade i 80-63 och tvingade fram en Örebrotimeout med drygt tre minuter kvar kändes det definitivt avgjort. Till slut blev det 83-75 till Jämtland.
Längre text med kommentarer följer.

Annons