Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

19-årig länsbo dömd för våldtäkt

Kvinnan var medvetslös när en 18-årig länsbo våldtog henne.

Nu har mannen dömts i tingsrätten efter det som inträffade på en fest i länet i fjol.

Annons

Tre tjejer festade tillsammans i en lägenhet i länet en natt i april i fjol. De drack alkohol och rökte cannabis.

Snart fick de besök av tre män som kom från en annan fest. De hade med sig en flaska sprit och gjorde tjejerna sällskap.

I förhör har det framkommit att en av tjejerna drack så stora mängder alkohol att hon vid ett tillfälle lade sig under ett bord och senare satt på golvet och inte kunde röra sig.

Under festen genomfördes ett samlag mellan den tjejen och en av männen, en 18-årig man.

Berättelserna om hur samlaget gått till har gått isär.

Den 18-årige mannen har i förhör sagt att de ömsesidigt kommit överens om samlaget och att tjejen varit medveten om vad som hände.

Tjejen har däremot uppgett att hon varit så berusad att hon inte var medveten om vad som skedde. Hon har sagt att hon saknar minnesbilder av samlaget.

Både tjejens och mannens kompisar har hörts om vad som skett. En av tjejkompisarna har sagt att tjejen tidigare under natten varit så berusad att hon inte kunde ta hand om sig själv och att hon även efter samlaget varit svårkontaktbar.

Tingsrätten konstaterar att en förutsättning för att tjejen skulle ha kunnat komma överens om samlaget var att hon nyktrat till för att sedan hastigt sjunka ner i medvetandegrad igen. Men de finner detta osannolikt. Mannen, som i dag är 19 år, döms för våldtäkt. Straffet blir samhällstjänst 240 timmar. Han ska också genomgå ett alkoholprogram genom Frivården.