Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

19-årig man åtalas för narkotikasmuggling

En 19-årig man åtalas för sju fall av narkotikasmuggling. Enligt åtalet ska mannen ha beställt amfetamin per post.

Sju gånger ska mannen ha beställt amfetamin hem till sin adress på en ort i länet. Varje gång var det olika mängder, upp till närmare 9 gram amfetamin. Enligt mannen har han bara beställt för eget bruk, inte för att sälja eller dela vidare med andra personer. Polisen fann hos mannen en massa små platspåsar som kunde använts för att dela portioner av narkotika, men enligt mannen hade han påsarna för att han skulle sälja andra föremål.

Han började, enligt polisens förundersökning, köpa narkotikan under en period när han var stressad bland annat på grund av skolarbete. Han sökte information på nätet och tyckte att amfetamin skulle vara en drog som passade honom. Han fann en sajt som han beställde ifrån, en sajt som numera är stängd, har han berättat.

Beställningar gjorde mannen vid sju tillfällen under 2015 och 2016, enligt förundersökningen. I förhör har mannen erkänt narkotikasmuggling och att han hade tänkt använda narkotikan själv.

Försändelserna upptäcktes av tullen på Arlanda samt på ett postkontor.

19-åringen åtalas för sju fall av narkotikasmuggling.

Se andra nyheter:

Flera räddningsstyrkor bekämpade villabrand i Gärdsta

Trafikolycka vid Vikbäcken – en person måste hjälpas ur bilen

TV: Här är länets nya ambulanshelikopter

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app