Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

2–2 i säsongens sista ÖFK-match

James Baldwin och Grace Tanda blev högst otippade målskyttar när ÖFK avslutade säsongen.

Klockan hade inte ens passerat två minuter när Grace Tanda stack på djupet och blev serverad av Alexis Mendiola.

20-åringen hade Jamie Hopcutt i ögonvrån, men valde att skjuta själv. Pang i bortre gaveln och 1–0.

En drömdebut redan där – och bara några minuter senare dundrade han ett skott i ribban. Bollen studsade ned, och upp i ribban igen.

På tv-bilderna såg det ut som att bollen mycket väl kunde ha varit helt inne, men domaren blåste aldrig.

– Den var inne. Domaren var beredd att blåsa, men linjedomaren visade inget, säger Grace Tanda, som sent kommer att glömma sin första match från start i superettan.

– Jag är väldigt glad över det här. Jag har sett fram emot det.

Mitt i en kaotisk uppladdning fick han beskedet att han skulle starta. Förseningar på Arlanda tidigare under söndagen gjorde att ÖFK fick väldigt stressiga timmar innan match. Efter en mycket hastig lunch kom spelarbussen till arenan i Ängelholm en knapp timme innan avspark.

– Det blev en lång dag och förstås ingen idealisk uppladdning, säger ÖFK:s manager Graham Potter.

Efter en sämre andra halvlek med två insläppta mål kunde ändå James Baldwin nicka in 2–2.

– Vi har inte haft någon bra rytm sista tiden. Men sett till förra året så förbättrar vi oss, både i position och poäng, vilket är positivt, säger Potter.

Mest positiv av alla var Grace Tanda, som spelade sparsamt i division 2 med IFK Östersund under våren.

– Jag hade spelat några U21-matcher med ÖFK. Billy (Reid) hade haft koll på mig och såg till att Graham tittade extra på en match. Den matchen gick väldigt bra och sedan ville Graham att jag skulle börja träna med ÖFK, säger Grace Tanda, som nu har kontrakt över ytterligare två säsonger.

I tabellens topp och botten blev det inga omkastningar under sista omgången. Sundsvall och Hammarby går upp till allsvenskan och Ljungskile får kvala, trots att man slog Varberg.

Husqvarna och Landskrona trillar ned till division 1 medan Öster och Assyriska tvingas till ovisst kvalspel för nytt kontrakt.