Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

2 500 besökare på 25 års jubilerande after ski

Med en hejdundrande afterski show uppe i Ramundberget satte man punkt för ännu en rekordsäsong. After Ski 1000 håller ställningarna.

Runt 2 500 personer hade tagit sig upp till Kvarnbäcksvallen för att vara med på avslutningsfesten. En fest som blivit tradition och även den naturliga avslutningen på vintersäsongen. Här samlas både gäster och personal. Årets upplaga var den 25:e i ordningen och trots att man i allra högst grad är väderberoende har man bara tvingats ställa in en gång. Det var 1997 då den värsta stormen i mannaminne drog in över fjälltopparna.

– Ja, då var det bara att ställa in, konstaterade Pelle Norberg kikade upp mot en skapligt blå himmel och kunde konstatera att det även i år blev "pelleväder".

Det var Pelle som en gång startade partajet och fortfarande är det han som tillsammans med Ramundberget är den drivande kraften bakom tillställningen som sker uppe på 1 000 meters höjd över havet.

– Det började faktiskt med att jag arrangerade en utelunch för ett mindre sällskap och sedan har det bara rullat på.

Och det har snurrat på bra. Allt fler besöker den populära afterski festen. Tar sig upp gör man genom skidor, skoter, bandvagn eller för de lite mer lyxiga, helikopter. Förutom flera bra band och artister på scenen bjuds varje år på vådliga uppvisningar. I lördags avslutades Piststilen där skid- och brädåkare såg till att publiken stortrivdes.

Bland årets artister rockade loss mellan fjälltopparna återfanns bland annat Corroded, Två Backar Läsk och Rydell & Quick.