Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

2 500 såg Adielsson ta dubbelseger på Åresjön

Erik Adielsson var den stora kuskstjärnan på Åresjöns istrav. Men det blev också en tvättäkta hemmaseger: Mikael Halvarsson vann med Can Elden.
– Vi tog ledningen och sedan var det ingen fara, berättar Östersunds­tränaren.

2 500 åskådare fanns på plats när Åres årliga istrav avgjordes under fredagen. Och trots att valda delar av den svenska kuskeliten fanns på plats började det med en distinkt hemmaseger.

Can Elden, körd av Mikael Halvarsson, tog spets från sitt åttondespår bakom startbilen och sedan var den mesta dramatiken förbi.

– Han är naturligt snabb från start så vi kom till spets utan att pressa på allt för mycket.

– Sen hade vi det hela under bra kontroll, menar Halvarsson som kunde måtta in ett par säkra längder i segermarginal.

sedan, i alla fall enligt spelarna, en bra chans att vinna även sista loppet.

– Där var jag och Naboo favoriter, hon tog täten men fungerade inte alls på isbanan och blev trött till slut.

– Det är lite speciella krav som ställs på hästarna när man kör på en sjöis, kurvorna är inte doserade så hästarna måste ha bra teknik för att trivas – nu vet vi i alla fall att Naboo inte fungerar på isbana, säger Halvarsson.

Den som i stället vann det sista loppet var Harnstas Moonlight och Erik Adielsson. Ekipaget fick ta rygg på ledande Naboo och kunde sedan koppla greppet i en snabb attack 700 från mål.

tidigare vunnit med Hallsta Matilda i lopp två – detta efter en stark insats där 7-åringen vann trots att hon travat som första häst i andra spår större delen av loppet.

Adielsson var nöjd med sin blixtvisit i fjällen.

– Jag tror det är femte gången jag kör här och jag har vunnit lopp varje gång. Det här är definitivt ett evenemang som är bra för travet, säger stjärnan på is.

– Jag missar inte gärna det här. Jag kommer garanterat tillbaka nästa år, säger Erik Adielsson till kanal75.se

Pocke Nilsson var nöjd med arrangemanget:

– Det roligaste är att alla tycker det är så kul. De som kommer hit är glada att vara här. Åre är glada att vi är här. Alla trivs helt enkelt, säger han till kanal75.se.