Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

2 miljoner kronor till ”Snötåget”

Vid styrelsemötet 8 september beslutade regionförbundet att medfinansiera projektet ”Snötåget” med drygt 2 miljoner kronor. Man uttalade också en viljeinriktning att bidra till byggandet av en skidtunnel i Gällö.

Snötåget är ett treårigt projekt som handlar om att skapa nya möjligheter för att från Mälardalsområdet ta sig till regionens destinationer i Härjedalen för att åka skidor. Syftet är att undersöka Inlandsbanans potential att transportera resenärer under vintersäsongen. Projektet omfattar i första hand destinationerna Vemdalen och Lofsdalen.

– Snötåget är en viktig satsning för fortsatt utveckling inom turismen i Härjedalen, säger Robert Uitto (S).

Regionförbundet beslutade att medfinansiera projektet med 50 procent av redovisade och godkända kostnader, dock maximalt 2 100 000 kronor.

Bräcke kommun har kommit med ett förslag till projekt som handlar om byggnation av en skidtunnel i Gällö. En tidigare militär anläggning byggs om för bland annat skidskytteträning. Regionförbundet uttalade sig positivt inställd till byggnationen.

– En skidtunnel kommer att innebära ett ökat utbud för den ökade träningsturismen. Allt fler aktiva inom till exempel skidskytte söker sig till vårt län och en sådan anläggning skapar träningsmöjligheter och ger arbetstillfällen, säger Robert Uitto.