Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

200 skadeanmälningar första dagen

Få skadeanmälningarna till Länsförsäkringar efter stormen Ivar gällde skog.

Det är Länsförsäkringar Jämtland som sammanfattar första dagen efter stormen Ivar i ett pressmeddelande. Av de 200 skadeanmälningar de fått in, gällde de flesta skador på byggnader och ett 30-tal skador på fordon.

15 skadeanmälningar handlade som skog, enligt Länsförsäkringar. Men de påpekar att det nog bara är början.

"När det gäller skogsskador har vi bara fått in en bråkdel än" skriver skadechef Kent Karlsson.

Länsförsäkringar gissar att det är många som ägnat helgen till att kolla skadorna på sin skog och andra som inte haft tid ännu. Försäkringsbolaget räknar med att från och med i dag måndag kommer det ramla in fler anmälningar om skog.

Enligt länsförsäkringar så är 200 skadeanmälningar mer än dubbelt så många jämfört med stormen Hilde. Där är den beräknade skadekostnaden 7,6 miljoner.

Vad skadekostnaden efter Ivar landar på går inte att beräkna ännu, men försäkringsbolaget uppskattar att det är minst jämförbart med Dagmar som drog in över länet julen 2011.

"Efter Dagmar hade vi nästa 800 anmälda skador och 20 miljoner betalades ut för skador på egendom och skog" skriver Kent Karlstrand i pressmeddelandet.