Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

200 ungdomar gör upp om SM-pokaler

Omkring 200 ungdomar gör und-er veckoslutet upp om medaljerna i USM. Fartgrenarna har klarats av på Björnrike och nu drar cirkusen vidare till Klövsjö och Vemdalsskalet.

Annons

Ett ungdoms-SM är lite av en folkfest. Deltagarantalet är stort och med föräldrar och ledare blir det väldigt många som är engagerade.

– USM är den sista tävlingen där det finns en sån bredd i startlistorna. Alla som är här är givetvis duktiga men när ungdomarna blir äldre så blir det inte 100 åkare i varje klass, många som inte kommer in på skidgymnasiet lägger av, säg- er Vemdalens destinationschef Torgny Svensson.

Under fartgrenarna gick det bara en medalj till länet och den togs av Max Gordon Sundqvist, ÖFS.

Bäst av härjedalingarna hittills är Mimmi Gunnarsson, Funäsdalen, som blev elva i super-G.

bland de femton bästa så det var helt okej, förklarade Mimmi Gunnarsson som hopp-as på en bra fortsättning av tävlingarna.

Arrangörerna, Vemdalens Alpina och Klövsjö Alpina, har hittills bjudit på fina tävlingar.

Enda smolket i bägaren var att ljudanläggningen stundtals strejkade under killarnas super-G. För åkarna hade det ingen betydelse men som publik i backen blev det svårt att följa hur ens favorit klarade sig tidsmässigt.

– Det var lite tråkigt men annars har det flutit på bra, tycker Anders Lundqvist, ordförande i Vemdalens Alpina.